Αρχική Νέα Τοπικά Καμπάνια για τον ανδριάντα του Ομήρου, συν. τύπου

Καμπάνια για τον ανδριάντα του Ομήρου, συν. τύπου

8


Το γύψινο πρόπλασμα του Ομήρου εκτίθεται στο φουαγιέ του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου και θα παρουσιαστεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, αύριο Πέμπτη στις 12.00 το μεσημέρι στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο.
     Στόχος της καμπάνιας που γίνεται είναι να συγκεντρωθούν και χρήματα ώστε να επιτευχθεί η φιλοτέχνηση του ανδριάντα. (Για το σκοπό αυτό μάλιστα υπάρχει πινακίδα στη βάση του προπλάσματος που αναφέρει τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού στην Εθνική Τράπεζα (490296155-53).
     Το πρόπλασμα του Ομήρου φιλοτέχνησε η Χιώτισσα γλύπτρια Μαίρη Παπακωνσταντίνου. Ο ανδριάντας του μεγάλου μας ποιητή θα ολοκληρωθεί σε μάρμαρο και θα τοποθετηθεί στο Αεροδρόμιο Χίου «Όμηρος».
     Στη Συνέντευξη Τύπου θα παραβρεθούν ο Νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης, ο Πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Χίου και Δήμαρχος Ομηρούπολης Γιάννης Μαλαφής, ο Δήμαρχος Χίου Παντελής Βρουλής, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Ν.Α. Χίου Στέλιος Καμπούρης, ο Πρόεδρος του Ομήρειου Π.Κ.Δ.Χ. Γιώργος Μαμμάς, ο Πρόεδρος της Παγχιακής Εταιρείας για τη Διάσωση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Δημήτριος Λινός, τέως Εισαγγελέας Αρείου Πάγου, ο αστροφυσικός Σταμάτης Κριμιζής, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής Αργύρης Κοκκινάκης, η γλύπτρια Μαίρη Παπακωνσταντίνου, καθώς επίσης και νομαρχιακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του νομού μας, οι οποίοι υποστηρίζουν την ιδέα της δημιουργίας του Αγάλματος του Ομήρου.