Αρχική Νέα Τοπικά Απομάκρυνση κοντέινερ παραπλέυρως της Δημοτικής Πινακοθήκης, ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι

Απομάκρυνση κοντέινερ παραπλέυρως της Δημοτικής Πινακοθήκης, ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι

12

 Την έντονη αντίδραση των καταστηματαρχών πίσω από τη Δημοτική Πινακοθήκη, στις οδούς Γλαύκου και Βλαταριάς, προκάλεσε η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να τοποθετήσει ένα  κοντέινερ συμπίεσης απορριμμάτων….
     Στην προσπάθεια των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου να το ηλεκτροδοτήσει ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει,  αντέδρασαν έντονα οι επιχειρηματίες ειδικά αυτοί που το έχουν μπροστά στη βιτρίνα τους!
     Μάλιστα με την επέμβαση των ψυχραιμότερων ηρέμησαν τα πνεύματα, αφού αυτοί που κυρίως δέχτηκαν τη φραστική επίθεση ήταν οι υπάλληλοι του Δήμου από τις υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.
     Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Πάνος Αναγνώστου ζήτησε από τους καταστηματάρχες να κάνουν υπομονή και θα μπει σε 3 περίπου μήνες σε άλλο σημείο πίσω ακριβώς από τη Δημοτική Πινακοθήκη επί της οδού Βλαταριάς όπου θα διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος. Οι διαμαρτυρίες όμως συνεχίστηκαν αφού θεωρούν ότι «μηδέ μονιμότερο του προσωρινού» καθώς και ότι δεν είναι ότι καλύτερο στη φάτσα της αγοράς να υπάρχουν τέτοιοι κάδοι. Τη θέση αυτή υποστήριξε και το μέλος του Δ.Σ. Επιμελητηρίου Βασίλης Παππάς, επισημαίνοντας το κεντρικό σημείο που επιλέγει αλλά και τα δίκαια παράπονα ορισμένων καταστηματαρχών που θίγονται άμεσα.
     Το τρίμηνο πάντως του αντιδήμαρχου, μειώθηκε στο μισό από το Δήμαρχο Παντελή Βρουλή που επίσης χρειάστηκε να επισκεφθεί την περιοχή και να καθησυχάσει τους περιοίκους ότι σε 1,5 μήνα θα έχει ρυθμιστεί το θέμα. Οι τελευταίοι πάντως δηλώνουν αποφασισμένοι να συγκεντρώσουν υπογραφές με τις οποίες θα ζητούν την απομάκρυνση του κοντέινερ (όγκου 6 κυβικών μέτρων).