Αρχική Νέα Τοπικά Κανονικά τα σχολεία τόνισε ο υπουργός Παιδείας από τις Οινούσσες

Κανονικά τα σχολεία τόνισε ο υπουργός Παιδείας από τις Οινούσσες

6


Υπό τις παρούσες συγκυρίες τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά, διαβεβαίωσε ο υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος ερωτηθείς τι θα γίνει με τη νέα γρίπη κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στις Οινούσσες όπου και πραγματοποίησε τα εγκαίνια θεμελίωσης του διθέσιου νηπιαγωγείου.
   Η επίσκεψη στο ακριτικό νησί, που να θυμίσουμε το Φθινόπωρο του 2005 είχε έρθει στην επικαιρότητα λόγω του περιστατικού με το ύποπτο δείγμα της γρίπης των πτηνών, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή και ενώ την προηγούμενη βραδιά σε ειδική εκδήλωση στα Καρδάμυλα της Χίου ανακηρύχτηκε επίτιμος δημότης.
  

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος χαρακτήρισε κάθε νηπιαγωγείο που προστίθεται σαν «έναν κήπο με τα ωραιότερα λουλούδια που είναι τα παιδιά μας». Ειδικά για τις ακριτικές περιοχές σημείωσε ότι «για να μπορέσουμε να προκόψουμε, θα πρέπει πάνω απ’ όλα να φροντίσουμε να κρατήσουμε τα παιδιά στον τόπο τους. Έτσι λοιπόν αυτό το νηπιαγωγείο στην πραγματικότητα έχει εκτός από ουσιαστικό και έναν τεράστιο αξιακό και συμβολικό χαρακτήρα», ανέφερε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.
   Πρώτος σταθμός του υπουργού Παιδείας στις Οινούσσες ήταν η επίσκεψη στο Περιφερειακό ιατρείο του νησιού. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος με αφορμή την εθελοντική εργασία νέων γιατρών και φοιτητών της ιατρικής στα πλαίσια του προγράμματος Ιατρική Απόβαση εξήρε το θεσμό του εθελοντισμού και την ανάγκη να υπάρξει στήριξη της πρωτοβουλίας αυτής της ομάδας νέων γιατρών..

 

«Χωρίς τον εθελοντισμό, χωρίς τη συμμετοχή των πολιτών χωρίς την ελεύθερη και ανοικτή κοινωνία δεν μπορεί να υπάρξει ούτε προκοπή ούτε πρόοδος αλλά κυρίως δεν μπορούν στα στηριχτούν ακριτικά νησιά και απομακρυσμένε περιοχές, εκεί που πραγματικά χτυπά η καρδιά της Ελλάδας».
Βέβαια η Πολιτεία θα μπορούσε να είχε εφοδιάσει τα Περιφερειακά Ιατρεία με όλα τα απαραίτητα μηχανήματα, και όχι να αναμένονται δώρα όπως αυτού του καρδιογράφου και των οξυμέτρων, πιεσόμετρων που παραδόθηκαν από τον υπουργό. Θα έπρεπε επίσης να είχε εφαρμοστεί σωστά το πρόγραμμα τηλεϊατρικής, διότι κάτοικοι στα μικρά ακριτικά νησιά μας μένουν και το χειμώνα και όχι μόνο το καλοκαιρινό δίμηνο που εφαρμόζεται το εθελοντικό πρόγραμμα «Ιατρική Απόβαση».
Θα έπρεπε να είχαν εξευρεθεί επιτέλους οι τρόποι και τα κίνητρα που θα έκαναν νέους επιστήμονες των σχετικών ειδικοτήτων να στελεχώνουν Περιφερειακά ιατρεία και όχι αυτά να λειτουργούν μόνο με αγροτικούς γιατρούς, που όσο φιλότιμο και όρεξη να έχουν δεν έχουν ακόμα πάρει ειδικότητα.
   Τον υπουργό καλωσόρισε ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συλλόγου Νέων Ιατρών Ελλάδας Αρμόδιος Δρίκος.
   Από την πλευρά της η αγροτική γιατρός που δεν έχει κλείσει ακόμα μήνα στο νησί, Κατερίνα Μητσοκάλη ευχαρίστησε για αυτή τη βοήθεια και την προσφορά των μηχανημάτων που παραδόθηκαν στο περιφερειακό ιατρείο.
  
   Θοδωρής Πυλιώτης