Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή «Να εμβολιαστούν πρώτα τα παιδιά», «Βόμβα» από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής...

«Να εμβολιαστούν πρώτα τα παιδιά», «Βόμβα» από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Παιδιατρικής Εταιρείας

17

 Ζήτημα εμβολιασμού των παιδιών και των εφήβων κόντρα στις αποφάσεις της Επιτροπής Πανδημίας Γρίπης έθεσε ο καθηγητής Παιδιατρικής και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Παιδιατρικής Εταιρείας κ. Ανδρέας Κωνσταντόπουλος. Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά δήλωσε, «τα παιδιά είναι τα πρώτα που θα πρέπει να εμβολιασθούν».
Ο κ. Κωνσταντόπουλος είχε κάνει γραπτή εισήγηση στην Ολομέλεια της Επιτροπής για την Πανδημία της Γρίπης και η θέση του ήταν ξεκάθαρη: «Θα πρέπει να εμβολιαστεί πρώτα ο περίγυρος των παιδιών που είναι έως 6 μηνών, ακολούθως όλα τα παιδιά από 6 μηνών έως 18 ετών που είναι υψηλού κινδύνου και μετά όλα τα υγιή παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας». Από τον ίδιο, σε συνεργασία με ακόμη δύο συναδέλφους του, είχε ζητηθεί και η εισήγηση για το άνοιγμα των σχολείων. Η εισήγηση που είχε κάνει πριν από μερικούς μήνες ήταν πως «κρίνεται σκόπιμο να λειτουργήσουν κανονικά τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά προτείνεται κάθε δύο εβδομάδες να γίνεται μια επανεκτίμηση του θέματος σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων σε κάθε σταθμό, νηπιαγωγείο ή σχολείο και αν κριθεί σκόπιμο, τότε οι Υγειονομικές Αρχές να προβούν σε κλείσιμο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων».


Δυσαρέσκεια.
Ο ίδιος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του διότι οι λοιμωξιολόγοι και οι επιδημιολόγοι θα έπρεπε να σεβαστούν την επιστημονική του άποψη και όχι να «αυτοσχεδιάσουν» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στα «ΝΕΑ».


Μάλιστα, είναι βέβαιος πως το εμβόλιο των 4 από τις 5 φαρμακευτικές εταιρείες είναι απολύτως ασφαλές για τα παιδιά, αφού στην πραγματικότητα «δεν αλλάζει κάτι στη σύσταση του εμβολίου, αλλά προστίθενται νέα στελέχη, όπως γίνεται κάθε χρόνο με το εμβόλιο της εποχικής γρίπης», λέει ο καθηγητής Παιδιατρικής.