Αρχική Νέα Τοπικά “Κόπηκε ένας κρίκος της αλυσίδας”, Αστυνομική διεύθυνση για σύλληψη 26χρονου για ναρκωτικά

“Κόπηκε ένας κρίκος της αλυσίδας”, Αστυνομική διεύθυνση για σύλληψη 26χρονου για ναρκωτικά

11

 Συνελήφθη την Παρασκευή το απόγευμα από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών ο 26χρονος ημεδαπός Κ.Ι., για προμήθεια, κατοχή και διάθεση ναρκωτικών ουσιών. Στην πυλωτή της πολυκατοικίας που διέμενε βρέθηκε τσάντα ταξιδίου που περιείχε ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συσκευασμένες σε 90 σακουλάκια, σχεδόν ισοβαρή των 8 γραμμαρίων περίπου, συνολικού βάρους 720 γραμμαρίων, ενώ σε νάιλον σακούλα άλλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 610 γραμμαρίων.
Στις επιτυχίες της εντάσσει η Αστυνομία τη συγκεκριμένη σύλληψη, διότι οι ποσότητες που κατείχε ο νεαρός, όπως μας ενημέρωσαν σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε χτες στην Αστυνομία, ήταν για διακίνηση. Ωστόσο ο δράστης υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι η ποσότητα αυτή ήταν για προσωπική του χρήση. 
«Εμείς δεν είμαστε χαρούμενοι να πιάσουμε έναν διακινητή ή έναν χρήστη και να τον πάμε στον Εισαγγελέα. Θέλουμε να σώσουμε τα παιδιά μας», τόνισαν από την Αστυνομία, ξεκαθαρίζοντας ότι θέλουν να προλάβουν την κατάσταση αυτή με τα ναρκωτικά, ώστε να μην έρθουν τα χειρότερα.


Ανήλικοι οι χρήστες
Εντύπωση έκανε στην Αστυνομία το γεγονός ότι εκτός από τα συσκευασμένα σακουλάκια με χασίσι, υπήρχε κι άλλη ακόμα ποσότητα κάναββης σε σακούλα, κάτι που σημαίνει όπως είπαν ότι το υπόλοιπο περίμεναν να φύγει άμεσα.   «Βλέπουμε ότι υπάρχει συντονισμός και οργάνωση, που έχει μάλιστα αρκετούς παραλήπτες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Λαγός,  επισημαίνοντας ότι στα ναρκωτικά έχουν στραφεί, σύμφωνα με έρευνές τους, παιδιά νεαρής ηλικίας, από 15 χρονών. «Κάνουν στα 15 κάναββη. Τι θα κάνουν στα 20 τους;», είπε ο κ. Σάτρας, επισημαίνοντας ότι συνήθως όσοι ξεκινάνε με κάναββη και μάλιστα σε τέτοιες ηλικίες, μετά από λίγα χρόνια ξεκινούν και τα βαριά ναρκωτικά.


Στα ύψη το χασίσι
Το σακουλάκι κοστολογείτε με τους κανόνες της αγοράς, μας ενημέρωσαν στη συνέντευξη τύπου, ανάλογα με την προσφορά και τη ζήτηση. Το κάθε σακουλάκι που αντιστοιχεί περίπου σε 15 τσιγάρα κοστίζει 100 ευρώ.
Μπορεί να είναι μεγάλο κόστος για το παιδί που συντηρείται με το χαρτζιλίκι των δικών τους, όμως όπως είπαν οι αρμόδιοι, βρίσκουν τρόπους να το προμηθευτούν.  «Το αγοράζουν και το κάνουν χρήση ανά 5 άτομα», είπαν ενώ ένα άλλο πιθανό άκρως ανησυχητικό σενάριο είναι το εξής: «Κρατάνε ένα μέρος για εκείνος και το υπόλοιπο το κάνουν μεταπώληση στους φίλους τους, έτσι ώστε να βγάζουν τη δόση τους και παράλληλα να βγάζουν και κάποια χρήματα για τον εαυτό τους».


«Εμπιστευτείτε όλοι την Αστυνομία»
Η Αστυνομία παρακαλεί όσους μπορούν να βοηθήσουν να το κάνουν. Όπως χαρακτηριστικά είπαν ο κόσμος πρέπει να ανοίξει το στόμα του και να μιλήσει σε αστυνομικούς. Οι ίδιοι ενημέρωσαν ότι άνθρωποι που απευθύνθηκαν σε αυτούς, για τα ίδια τους παιδιά μάλιστα που ήταν χρήστες, κατάφεραν να τα σταματήσουν από τη χρήση.


Η σύλληψη
Το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με το Κώστα Λαγό, είχαν πληροφορίες ότι στην συγκεκριμένη πολυκατοικία σύχναζαν κάποιοι άγνωστοι νεαροί. Όπως είχαν ειδοποιήσει το τμήμα δίωξης στην πολυκατοικία διέμενε ο συληφθής που και στο παρελθόν είχε απασχολήσει την Αστυνομία για παρόμοια περίπτωση.
Μετά από αξιολόγηση των πληροφοριών, την Παρασκευή που πέρασε οι αστυνομικοί παίρνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας για να μην γίνουν αντιληπτοί, μπήκαν στο χώρο
Μετά από αξιολόγηση πληροφοριών την Παρασκευή που πέρασε οι αστυνομικοί παίρνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας για να μην γίνουν αντιληπτοί, μπήκαν στον χώρο κι αφού έψαξαν, βρήκαν σε μια μαύρη τσάντα ταξιδίου τις προαναφερόμενες ποσότητες. 
Από εκείνη τη στιγμή φυλάχτηκε ο χώρος και ο δράστης συνελήφθηκε επαυτοφόρο, όταν πήγε να πάρει ένα από αυτά τα σακουλάκια και να φύγει προς άγνωστη κατεύθυνση.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ