Αρχική Νέα Τοπικά Δήμος Καρδαμύλων: Λιμάνι και Ναυτικό Μουσείο Καρδαμύλων στην τελική ευθεία

Δήμος Καρδαμύλων: Λιμάνι και Ναυτικό Μουσείο Καρδαμύλων στην τελική ευθεία

10

  Βρισκόμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να γνωρίσουμε στους συνδημότες μας ότι δύο μεγάλα αναπτυξιακά έργα του τόπου μας είναι πλέον στην τελική ευθεία, σημειώνει σε δελτίο τύπου ο Δήμος Καρδαμύλων και συνεχίζει:.
     1. Η Βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων του Δήμου Καρδαμύλων, εκτιμώμενου προϋπολογισμού  2.700.000,00 €.
     Στην συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24ης Σεπτεμβρίου  έγινε η παραλαβή των  μελετών. Ειδικότερα παρελήφθησαν: η τοπογραφική και βυθομετρική αποτύπωση, η προμελέτη λιμενικών έργων, η ακτομηχανική μελέτη και η προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Στη συνέχεια θα αποσταλούν στην Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. για την αδειοδότηση του έργου.
     2. Το Ναυτικό Μουσείο Καρδαμύλων, εκτιμώμενου προϋπολογισμού  1.200.000,00 €.
          Μετά από πολλά χρόνια, το μεγάλο έργο που λέγεται Ναυτικό Μουσείο Καρδαμύλων και που δικαίως έχει χαρακτηριστεί « Παγκαρδαμυλίτικο όνειρο » βρίσκεται στο κατώφλι της υλοποίησης. Μετά την έκδοση της οικοδομικής άδειας (που παρουσιάστηκε στο Δ.Σ.)  βρισκόμαστε στην διαδικασία σύνταξης των τευχών δημοπράτησης του έργου, το οποίο προβλέπεται να δημοπρατηθεί περί τα τέλη του 2009.  Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου  Αιγαίου δύο ημερίδες στην Αθήνα  και στα Καρδάμυλα με τίτλο «Ναυτικό Μουσείο – Το Παγκαρδαμυλίτικο όνειρο γίνεται πραγματικότητα» που θα αποσκοπούν στην καταγραφή θέσεων και προτάσεων για την υλοποίηση του έργου, τη σύσταση του φορέα λειτουργίας και  κυρίως την ενημέρωση των δημοτών, των εμπλεκόμενων αλλά και του χιακού κοινού γενικότερα.
     Εξασφαλίζουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για την δημιουργία ενός υπερσύγχρονου και μοντέρνου  κτιρίου  αντάξιου της σπουδαίας   Καρδαμυλίτικης ναυτικής ιστορίας .
     Βασικός κανόνας και απαραίτητη προϋπόθεση για να υλοποιηθούν  έργα τέτοιους μεγέθους είναι η συλλογική προσπάθεια, η συνεργασία και η σκληρή δουλειά .

Διαφήμιση