Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Επιστολή Γ. Κοσμίδη προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για την καταβολή αποζημιώσεων...

Επιστολή Γ. Κοσμίδη προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για την καταβολή αποζημιώσεων στους μαστιχοπαραγωγούς

10

 Ο Βουλευτής Χίου κ. Ιωάννης Κοσμίδης απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο του Οργανισμού ΕΛΓΑ κ. Νικόλαο Κατσαρό σχετικά με την αποζημίωση των πληγέντων από την πυρκαγιά της 24ης Αυγούστου 2009.
Στην επιστολή του ο κ. Κοσμίδης ζητά την άμεση μετάβαση στη Χίο κλιμακίου του ΕΛΓΑ, προκειμένου να γίνει εκτίμηση των ζημιών που υπέστησαν οι αγρότες από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 24 Αυγούστου 2009 στην περιοχή Πατρικών, Φλατσίων και των πέριξ περιοχών.
Ο κ. Κοσμίδης ζήτησε από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ την άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού, ώστε στη συνέχεια να καταβληθούν χωρίς καθυστέρηση οι αποζημιώσεις στους αγρότες που υπέστησαν ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο και αντίστοιχη απώλεια εισοδήματος για αρκετά χρόνια.


Από το Γραφείο Τύπου
του Βουλευτή Χίου Ιωάννη Κοσμίδη


 
ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΚΟΣΜΙΔΗΣ
Βουλευτής Χίου – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Αθήνα, 25 Αυγούστου 2009
Αριθ. πρωτ.: οικ. 236


 ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων
κ. Νικόλαο Κατσαρό


ΘΕΜΑ: Αποζημιώσεις ζημιών στις γεωργικές καλλιέργειες μετά από πυρκαγιά στο νομό Χίου


Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Σας γνωρίζουμε ότι στις 24 Αυγούστου 2009 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε περιοχή της νοτιοανατολικής Χίου (πλησίον των οικισμών «Φλάτσια» και «Πατρικά¨), εξ αιτίας της οποίας κάηκε μεγάλη έκταση αγροτικών καλλιεργειών με μαστιχόδενδρα και ελιές.
Από την πυρκαγιά αυτή προκλήθηκε ολική απώλεια φυτικού κεφαλαίου για τους καλλιεργητές και βέβαια απώλεια εισοδήματος για αρκετά χρόνια.
Για το λόγο αυτό σας παρακαλώ κύριε Πρόεδρε να μεριμνήσετε για την άμεση αποστολή του αρμόδιου κλιμακίου του ΕΛΓΑ, προκειμένου να γίνει η αποτύπωση της κατάστασης και η καταγραφή των ζημιών των καλλιεργητών, ώστε στη συνέχεια να καταβληθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι αντίστοιχες αποζημιώσεις στους αγρότες.
Είμαι στη διάθεσή σας για ο,τιδήποτε χρειαστείτε.