Αρχική Νέα Τοπικά Σύγχυση με τον αριθμό υπηρετούντων ιατρών στα πλοία

Σύγχυση με τον αριθμό υπηρετούντων ιατρών στα πλοία

13

Πλήρης σύγχυση επικρατεί μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων για τον ακριβή αριθμό των γιατρών που είναι τοποθετημένοι σε πλοία της ακτοπλοΐας, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ελπίδα Τσουρή.


Η βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι τα δύο υπουργεία και ειδικότερα το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, δίνουν διαφορετικές απαντήσεις στη με αρ.2168/113/15-7-09 ερώτηση της βουλευτή Χίου, Ελπίδας Τσουρή.


Το μεν υπουργείο Υγείας ισχυρίζεται ότι έχουν καλυφθεί όλες οι θέσεις των γιατρών σε πλοία, το δε υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας απαντά ότι τοποθετημένοι σε πλοία είναι μόλις 12 ιατροί, σε σύνολο 26 θέσεων, που έχουν συσταθεί για το σκοπό αυτό!


Ένας ακόμη εξαιρετικής σημασίας, για τη δημόσια ασφάλεια και υγεία, θεσμός παραμένει, εδώ και 4 χρόνια, στα χαρτιά, αφού τα εκατομμύρια των επιβατών της ακτοπλοΐας εξακολουθούν να στερούνται της δυνατότητας παροχής πρώτων βοηθειών εν πλω, τονίζει η κα. Τσουρή.


«Η τραγελαφική κατάσταση ολοκληρώνεται, με το ισχυρό «κίνητρο», που διαθέτουν όσοι γιατροί τοποθετούνται σε πλοία: απολαβή διαμονής και σίτισης!! Ζητείται σοβαρότης!», καταλήγει στη δήλωσή της η κα. Τσουρή.


αναδημοσίευση: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2009