Αρχική Νέα Τοπικά Δικαιώνεται ο αγώνας για Λύκειο στα Βόρεια της πόλης

Δικαιώνεται ο αγώνας για Λύκειο στα Βόρεια της πόλης

11

Έτοιμο σε 2 χρόνια αναμένεται να είναι το Λύκειο στα Βόρεια της πόλης, που δρομολογήθηκε ύστερα και από τη δωρεάν παραχώρηση έκτασης 8,50 στρεμμάτων της Μητρόπολης στο Δήμο της Χίου στην περιοχή «Αγία Τριάδα».
Ένα αίτημα που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της 5μελούς Επιτροπής αγώνα για τη δημιουργία του σχολείου στο Βόρειο τμήμα της πόλης και προχώρησε με την συνεχή της στήριξη, βρίσκοντας την ανταπόκριση φορέων, πολιτικών προσώπων, κομμάτων, αλλά και των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης.
Αξέχαστη μένει η προσπάθεια των παιδιών της Στ’ Δημοτικού του 3ου Δημοτικού το 2006, που βγήκαν στους δρόμους και πόρτα-πόρτα μάζεψαν 2.500 υπογραφές, για να στηρίξουν το αίτημά τους που δεν ήταν άλλο από τη δημιουργία του σχολείου. «Οι προσπάθειές μας δικαιώθηκαν», ανέφερε χαρακτηριστικά στη «Δ» ο δάσκαλος της συγκεκριμένης τάξης, μέλος της Επιτροπής και πρωτεργάτης της προσπάθειας Σαράντος Πιτσιλαδής, ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο για την παραχώρηση του οικοπέδου, αλλά και για το ότι είναι διατεθειμένος να βοηθήσει για ό,τι ζήτημα προκύψει στη συνέχεια.
Πλέον η πορεία του συγκεκριμένου έργου είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου και αναμένουμε να πράξει τα δέοντα.
Όπως επιβεβαίωσε πάντως ο Δήμαρχος Χίου Παντελής Βρουλής, ικανοποιημένος από τις εξελίξεις, για το έργο αυτό που είναι ενταγμένο στα ΣΔΙΤ, σε 10 μέρες θα σταλεί ο φάκελος στον ΟΣΚ ώστε να δημοπρατηθεί το Νοέμβριο, κάτι με το οποίο συμφώνησε και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Σιδερής Αμέντας συμπληρώνοντας: «Μ’ αυτό το σχολεία θα επιτευχθεί μεταξύ άλλων η αποσυμφόρηση του 1ου, 3ου και 2ου Λυκείου».
Εξαιρετικά σημαντική χαρακτήρισε και η Βουλευτής Χίου την παραχώρηση οικοπέδου από πλευράς Μητρόπολης, η οποία δίνει λύση σε ένα σοβαρό πρόβλημα, και παράλληλα τιμά όσους είχαν τη σχετική πρωτοβουλία. «Είναι αυτονόητο, ότι όλοι οι τοπικοί φορείς οφείλουμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε την υλοποίηση του έργου, μετά από αυτό το πρώτο θετικό βήμα», δήλωσε η Ε. Τσουρή, εφιστώντας την προσοχή όλων.

της Κλαίρης Κάβουρα,
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 28/8/2009