Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Απάντηση Νομάρχη σε επιστολή Κοσμίδη για αναπτυξιακές δυνατότητες του Νομού μας

Απάντηση Νομάρχη σε επιστολή Κοσμίδη για αναπτυξιακές δυνατότητες του Νομού μας

6

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                 
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ  ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΧΙΟΥ
             
                   Χίος, 31 Αυγούστου 2009
            
      Προς
κ. Ι . Κοσμίδη
Βουλευτή Χίου

Αξιότιμε κ. Βουλευτή
Σας ευχαριστώ για την από 27/8/2009 επιστολή σας με την οποία μου γνωστοποιείτε τις σκέψεις σας σχετικά με τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Νομού μας, εν όψει της συμμετοχής μας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Το κεντρικό σημείο των προτάσεών σας είναι η δημιουργία του Διεθνούς Ναυτιλιακού – Επιχειρηματικού Κέντρου στη Χίο, μια προοπτική με πραγματικά σημαντικές δυνατότητες και ευκαιρίες για το Νομό μας.
Πρέπει ωστόσο να υπενθυμίσω ότι η συγκεκριμένη πρόταση, ήδη από το Μάιο του 2006 αποτελεί ομόφωνη Απόφαση του Νομαρχιακού μας Συμβουλίου (με αριθμό 84/22-5-2006), την οποία κι εσείς είχατε υπερψηφίσει ως Νομαρχιακός Σύμβουλος στο πλαίσιο της κατάρτισης της πρότασης της Χίου για το ΕΣΠΑ 2007-2013.
Θα περίμενε κανείς, από κυβερνητικής πλευράς, μετά την παρέλευση 3 και πλέον ετών, η πρόταση αυτή να είχε στοιχειωδώς κάνει κάποια πρώτα βήματα.
Παράλληλα θα περιμέναμε, από την πλευρά του Κυβερνητικού Βουλευτή πλέον, να μας υποδεικνύατε συγκεκριμένα προγράμματα ή χρηματοδοτικά μέσα για την ένταξη των απαραίτητων πρώτων σταδίων που απαιτούνται για την υλοποίηση της πρότασης αυτής (χρηματοδότηση μελετών, υποδομές, επικοινωνίες κ.ά).
Δυστυχώς, διαβάζοντας την πρόσφατη επιστολή σας διαπίστωσα ότι από κυβερνητικής πλευράς (Υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομίας, Εμπορικής Ναυτιλίας) δεν έχουν υπάρξει αντίστοιχες πρωτοβουλίες που θα μας επέτρεπαν να προχωρήσουμε τις συγκεκριμένες δράσεις. Αναπόφευκτα λοιπόν η πρόταση για τη δημιουργία Ναυτιλιακού – Επιχειρηματικού Κέντρου βρίσκεται ακόμα στο επίπεδο της απλής σκέψης. Δεν θέλω, βέβαια να πιστέψω ότι από την πλευρά σας η αποστολή της συγκεκριμένης επιστολής υπακούει μόνο σε επικοινωνιακού χαρακτήρα ανάγκες, κάτι για το οποίο δυστυχώς διακρίνεται η σημερινή Κυβέρνηση.
Αναμένουμε συνεπώς συγκεκριμένες προτάσεις και παρεμβάσεις σε κυβερνητικό επίπεδο, ώστε να ανοίξει η προοπτική της δημιουργίας Ναυτιλιακού – Επιχειρηματικού Κέντρου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι πρόκειται για ένα εγχείρημα δύσκολο και σύνθετο, το οποίο απαιτεί ευρύτατες συνεργασίες καθώς και την κυβερνητική στήριξη.
Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω ότι για τη Ν.Α. Χίου είναι απαραίτητη η συνδρομή σας, ως κυβερνητικού Βουλευτή του Νομού, για την υλοποίηση ώριμων έργων σε βασικές υποδομές (όπως ο Νέος Λιμένας της Χίου, ο εκσυγχρονισμός και η βελτίωση του Αεροδρομίου, η χρηματοδότηση του Μουσείου Μαστίχας κ.ά.). Και βέβαια θεωρούμε απαραίτητη τη συνεργασία και τη συνδρομή σας για την ολοκλήρωση μεγάλων και σημαντικών έργων που κινδυνεύουν να μείνουν ημιτελή, όπως είναι το Φράγμα Κόρης Γεφύρι. 
Θα συμφωνήσετε, πιστεύω μαζί μου, ότι είναι αναγκαία η συμμετοχή και η ενεργοποίηση όλων μας όχι μόνο για έργα μακροχρόνιας προοπτικής, αλλά και για έργα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη.