Αρχική Νέα Τοπικά Δημότες προς Δ.Σ. Χίου: να μην κοπούν τα δέντρα στην οδό Αγίων...

Δημότες προς Δ.Σ. Χίου: να μην κοπούν τα δέντρα στην οδό Αγίων Αποστόλων

5


 

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναγκάστηκαν να πάνε για να βρουν το δίκιο τους τελικά οι κάτοικοι των Αγίων Αποστόλων, ώστε να σωθούν οι ακακίες στον συγκεκριμένο δρόμο. Έτσι μετά από όλη αυτή την ταλαιπωρία, ιδιαίτερα των κατοίκων, αποφασίστηκε να έρθει σε συνεννόηση η τεχνική υπηρεσία του Δήμου, με γεωπόνους και κατοίκους, ώστε να αντικατασταθούν τα 5-7 δέντρα που εγκυμονούν κινδύνους για οδηγούς και περαστικούς, ενώ ταυτόχρονα εμποδίζουν την κυκλοφορία.
Όπως χαρακτηριστικά κατήγγειλε ο κάτοικος της περιοχής, Μιχάλης Λως, η Δημοτική Αρχή επιχείρησε «να διαγράψει την ταυτότητα την ιστορία την όψη του δρόμου», ενώ έριξε τα πυρά του στον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Παναγιώτη Αναγνώστου μιλώντας για εσκεμμένη προσπάθεια εμπαιγμού πολιτών δίνοντας συγκεκριμένα στοιχεία, καθώς και απόκρυψη στοιχείων που αφορούν το κόστος των δέντρων. «Η σιωπή όμως σ’ αυτή την περίπτωση δεν είναι χρυσός… αφήνει σκιές», είπε χαρακτηριστικά.
Η αντιπολίτευση μιλάει για τεχνάσματα της συμπολίτευσης, προκειμένου να εξασφαλίσει την ψήφο της, όταν είχε έρθει θέμα σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο . «Εμείς είπαμε ναι στις δεντροστοιχίες. Να φύγουν τα 5-6 προβληματικά δέντρα κι όχι όλα», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Ανθρώπινης Πόλης, Αντώνης Λυπαρής, τονίζοντας: «Φαίνεται ότι το πρόβλημα της Αγίων Αποστόλων τελειώνει αλλά το πρόβλημα την πόλης και του Δήμου παραμένει, αφού υπάρχει ασυνεννοησία, με ανακρίβειες και αδιαφάνεια της Δημοτική Αρχή».
Κάτι, το οποίο βρήκε σύμφωνο τον επικεφαλή της Νέας Αντίληψης, Γιάννη Χαλιορή, που ανέφερε: «Πήρατε την ψήφο μας όμως για την αντικατάσταση κάποιον προβληματικών δέντρων πίσω από αυτή την απόφαση με τεχνάσματα πήγατε να νομιμοποιήσετε μια σφαγή που ευτυχώς οι άνθρωποι έγκαιρα το αντιλήφθηκαν».
Ενδιαφέρουσα ήταν η πρόταση του κ. Λυπαρή για τον συγκεκριμένο δρόμο, που φάνηκε να βρίσκει σύμφωνους και τους κατοίκους. Βλέποντας ότι ο δρόμος έχει πλάτος 12 μέτρων, είπε να είναι διπλής κυκλοφορίας κι έπειτα ανάμεσα στο 1.5 μέτρο πεζοδρόμιο και στο χώρο πάρκινγκ που θα αφεθεί να τοποθετηθούν οι δεντροστοιχίες. Ωστόσο, η τεχνική υπηρεσία με τους γεωπόνους είναι αρμόδια να κάνει τη μελέτη και να βρει τη χρυσή τομή με τους κατοίκους.

 

της κλαίρης Κάβουρα,
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ