Αρχική Νέα Αθλητικά Άρωμα γυναίκας στην Aegean Regatta

Άρωμα γυναίκας στην Aegean Regatta

19

 Tη ναυτοσύνη των γυναικών και τις ικανότητες που έχουν ακόμα και μέσα στη θάλασσα, απέδειξε η Μιράντα Παπαδοπούλου στο τρίτο σκέλος της Aegean Regatta 2009, του διεθνή ιστιοπλοϊκού αγώνα που διοργανώνει το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
Η Μιράντα Παπαδοπούλου είναι η μοναδική γυναίκα κυβερνήτης στη «Ρεγκάτα του Αιγαίου» σε σύνολο 73 ιστιοπλοϊκών που αγωνίζονται στον αγώνα, ο οποίος γίνεται για ένατη χρονιά και στο τρίτο σκέλος, στην παράκτια διαδρομή με σημαδούρες έξω από το Βαθύ της Σάμου, πήρε με το σκάφος της «Αέλλα», την τρίτη θέση στην κατηγορία IRC, αποδεικνύοντας ότι οι γυναίκες ιστιοπλόοι δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους άνδρες.
«Είμαι πολύ ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα. Ολο το πλήρωμα, 7 γυναίκες και 4 άντρες, δούλεψε πολύ καλά και καταφέραμε να διακριθούμε. Δεν πιστεύω ότι η θέση που πήραμε αποτελεί απάντηση για τις ικανότητες των γυναικών μέσα στη θάλασσα, γιατί δεν πιστεύω ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα. Για όλους το Αιγαίο Πέλαγος είναι το ίδιο, απρόσμενο, μυστήριο αλλά και παράλληλα σαγηνευτικό»
Η τρίτη ιστιοδρομία της Aegean Regatta που έγινε έξω από το Βαθύ της Σάμπου πρόσφερε πολύ όμορφο θέαμα στους κατοίκους του νησιού, που συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι και την προκυμαία και είδαν τους περίπου 700 ιστιοπλόους να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και να αποδεικνύουν τη ναυτοσύνη των Ελλήνων. 


Τα αποτελέσματα στο τρίτο σκέλος ήταν:


IRC


1) Ανεμος με κυβερνήτη τον Βαγγέλη Καραγεωργίου
2) Βaximus Alpha Bank Bonus με κυβερνήτη τον Θανάση Βαξεβάνη
3) Αέλλα με κυβερνήτρια την Μιράντα Παπαδοπούλου


ORC International
1) Eρυτος 2 Cosmote με κυβερνήτη τον Kώστα Μάνθο και τον Σταύρο Τσάβαλο
2) Αlpha Bank Boρράς με κυβερνήτη τον Χριστόφορο Πριτσούλη
3) Βάνα Βιολέτα με κυβερνήτη τον Γιώργο Συκάρη


ORC Club


1) Καλυψώ – Κεραμωτή Aegeon με κυβερνήτη τον Στάθη Σοφιτσή
2) Αλμύρα με κυβερνήτη τον Αντώνη Καλιπετρίδη
3) Ναυκρατούσα με κυβερνήτη τον Μανόλη Τυφόχειλο
Στη γενική κατάταξη,


Στη γενική κατάταξη το σκάφος «Red Rose» με κυβερνήτη τον Αδάμ Τσιολακάκη πέρασε στην πρώτη θέση της κατηγορίας ORC Club. Αντιθέτως χωρίς αλλαγές είναι η κατάσταση στην κορυφή των άλλων δύο κατηγοριών, καθώς στην κατηγορία ORC International προηγείται το «Ερυτος 2 Cosmote» με κυβερνήτες τον Κώστα Μάνθο και τον Σταύρο Τσάβαλο και στην IRC το «Βaximus Alpha Bank Bonus» με κυβερνήτη τον Θανάση Μπαξεβάνη.Συνδιοργανωτές της Αegean Regatta είναι η Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και οι όμιλοι: Ν.Ο. Χίου, Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Ν.Ο. Σάμου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ναυτικό Ομιλο Καρλοβασίου, με συντονιστή όμιλο τον Α.Ο. Αιγαίου.
Χορηγός της Aegean Regatta είναι η Εθνική Τράπεζα, ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.aegeanregatta.gr