Αρχική Νέα Τοπικά Δημοτικό Συμβούλιο Ομηρούπολης: κουβέντα να γίνεται…

Δημοτικό Συμβούλιο Ομηρούπολης: κουβέντα να γίνεται…

6

 Σε καλοκαιρινούς ρυθμούς κινήθηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ομηρούπολης , με τους τόνους να ανεβαίνουν ελάχιστα μιας και τα περισσότερα θέματα αφορούσαν την έγκριση Α.ΠΕ και την χρονική παράταση εκτέλεσης έργων. Μοναδική παραφωνία ήταν η ένσταση της μειοψηφίας των «Πολιτών Ομηρούπολης» για την οριστική παραλαβή του έργου «γραφείο ανάπτυξης του δήμου» μιας και όπως κατήγγειλε ο Κ. Μούνδρος αυτά τα οποία προέβλεπε το τεχνικό πρόγραμμα δεν έχουν υλοποιηθεί. Ο ίδιος ζήτησε να πραγματοποιηθεί μια παρουσίαση από τους υπεύθυνους του προγράμματος για πληρέστερη ενημέρωση.. Ο δήμαρχος Γ. Μαλαφης αν και αντέδρασε στο τέλος δέχτηκε την απόσυρση το θέματος και την μεταφορά του σε επόμενο Δ.Σ.
Οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης των Πολιτών Ομηρούπολης και της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας για υπέρογκες αυξήσεις στα τροφεία του παιδικού σταθμού Βροντάδου, συζητήθηκαν στο Δ.Σ με την δημοτική αρχή Μαλαφή να υπεραμύνεται της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου του σταθμού, λέγοντας ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες και το επιπλέον προσωπικό που προσλήφθηκε δεν αφήνουν περιθώρια μείωσης.
«Κάθε μέρα έχουμε φρέσκο ψάρι και κρέας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μαλαφης ενώ τόνισε ότι οι αυξήσεις είναι κλιμακωτές ανάλογα με το δηλωθέν εισόδημα.
Από την μείζονα αντιπολίτευση ο δημοτικός Σύμβουλος Σ. Γδυσης επανέφερε την πρόταση για την δημιουργία και βρεφικού τμήματος μιας και υπάρχει επάρκεια χώρων , ενώ ο Κ. Μούνδρος ζήτησε το πάγωμα των τροφείων για την φετινή χρόνια . «Έχουμε λάβει ως Δ.σ απόφαση για πάγωμα των ανταποδοτικών τελών λόγω οικονομικής κρίσης και τώρα με αυτή την απόφαση πάμε στο άλλο άκρο» τόνισε συμπληρώνοντας ότι «ας γίνει του χρόνου αύξηση αλλά με ρεαλιστική προσέγγιση».
Το μέλος της ΝΕ του ΚΚΕ Γιάννης Αμπαζής που παραστεί στη συνεδρίαση χαρακτήρισε «φορομπηχτική» την πολιτική που ασκεί η δημοτική αρχή Μαλαφή που εντάσσεται στην γενικότερη κυβερνητική πολιτική που μεταφέρει τις πλάτες των δημοτών το κόστος των «δωρεάν» παροχών.
Ο δήμαρχος πάντως δεν δέχτηκε να αλλάξει η απόφαση ενώ για την «έλλειψη κοινωνικής πολιτικής « που του καταλόγισαν οι αντιπολιτεύσεις ενώ ανέφερε ότι ίσως του χρόνου να μην χρειαστεί να μπει αύξηση. Αυτό μεταφράστηκε από πολλούς και ως «πολιτικό κόλπο» αφού η επόμενη χρονιά είναι και προεκλογική!


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 31/8/2009 (dimokratiki.org)