Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ανακοίνωση ΝΕ Χίου του ΚΚΕ για τις εκλογές

Ανακοίνωση ΝΕ Χίου του ΚΚΕ για τις εκλογές

4

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ


Χιώτες και Χιώτισσες,
Είναι γεγονός,  ότι η πρόωρη προσφυγή στην κάλπη, που γίνεται με ευθύνη βεβαίως της κυβέρνησης, γίνεται ακριβώς λόγω της οξυμένης οικονομικής κρίσης. Η πλουτοκρατία του τόπου, οι επιχειρηματίες και βεβαίως και τα δύο κόμματά τους, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκουν από αυτές τις εκλογές, ο καθένας για λογαριασμό του, να βγει μια ισχυρή κυβέρνηση, μια κυβέρνηση ικανή να δώσει διέξοδο, όχι στο λαό, αλλά στην απρόσκοπτη κερδοφορία του κεφαλαίου. Μια κυβέρνηση ικανή να πάρει καινούρια, πιο βάρβαρα, πιο άγρια μέτρα σε βάρος των εργαζομένων, σε βάρος του εργαζόμενου λαού.
Το ΚΚΕ τονίζει ότι πρέπει να τους χαλάσουμε τα σχέδια και η πρόωρη προσφυγή στην κάλπη είναι μια καλή ευκαιρία.
Ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ είναι σε θέση να πάρουν μέτρα υπέρ του λαού, δεν θέλουν, δεν μπορούν, και με αυτή την έννοια η μόνη ελπίδα που έχει ο λαός είναι να τους χαλάσει τα σχέδια, να καταδικάσει και τους δυο, να τους αποδυναμώσει και να φέρει το λαό, το λαϊκό κίνημα ένα βήμα μπροστά, σε θέση επίθεσης για να αντιμετωπίσει τη νέα λαίλαπα που έρχεται.
Για να γίνει δυνατός ο λαός μία βασική προϋπόθεση είναι, να βγει από τις εκλογές δυνατό το ΚΚΕ – αδύνατοι και οι δυο τους.
Δεν είναι σε θέση, δεν μπορούν, δεν θέλουν να δώσουν λύση στα προβλήματα, γιατί πριν απ’ όλα εφαρμόζουν, όπως γίνεται και σε όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ, την ίδια στρατηγική, την ίδια επιλογή, που είναι απολύτως ενταγμένη στη λογική του μεγάλου κεφαλαίου, του ελληνικού και του ευρωπαϊκού. Και επομένως, ναι, είναι καλή ευκαιρία η κάλπη να δώσει κάτι καινούριο, που δεν το έδωσαν οι ευρωεκλογές».
Καλούμε σε πανστρατιά δράσης, όχι μόνο τα μέλη του Κόμματος και της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, όλους τους φίλους και οπαδούς, αλλά και όλους εκείνους που είχαν στο νου τους να ψηφίσουν ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, αλλά μπήκαν στο κατασκευασμένο ρεύμα της αποχής, πιστεύοντας ότι έτσι θα ασκήσουν πίεση, χωρίς όμως να το καταφέρουν.
Τους καλούμε να πάρουν μέρος στην εκλογική μάχη και ενεργητικά να αναδείξουν ότι η πραγματική αντίθεση, η πραγματική αναμέτρηση διεξάγεται από τη μια μεριά από την πλευρά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και από την άλλη από την πλευρά του ΚΚΕ. Αυτό είναι το σημείο της διαφοράς, το σημείο που χωρίζουν οι δρόμοι και ξεκινάνε οι δρόμοι της διαφορετικής πολιτικής, του διαφορετικού τρόπου και δρόμου ανάπτυξης.
Απόδειξη για αυτό είναι μία. Η ΝΔ το 2004 δεν άλλαξε κανένα νόμο του ΠΑΣΟΚ, αντεργατικό και αντιλαϊκό, πάτησε σε αυτούς και τους έκανε χειρότερους, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, δε δηλώνει ότι θα καταργήσει συγκεκριμένους αντεργατικούς, αντιλαϊκούς νόμους, νόμους ιδιωτικοποιήσεων και απελευθέρωσης της αγοράς, αλλά υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια πάνω στο άθικτο έργο και τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ.
Σε αυτήν την αναμέτρηση η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βγουν αποδυναμωμένοι, δυνατότερο το ΚΚΕ για να γίνει δυνατότερο το κίνημα αντίστασης και αποτελεσματικής αντεπίθεσης.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό να το ενισχύσει μαζικά, να γυρίσει την πλάτη στις κουτοπόνηρες θεωρίες για «ψήφο στα μικρά κόμματα», να φράξει τα αυτιά στις σειρήνες των  αστικών κεντρικών και επαρχιακών ΜΜΕ  που τον χειραγωγούν και τον σπρώχνουν σε ανώδυνες λύσεις για το σύστημα.
Ο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη είναι κόμμα εθνικιστικό- φασιστικό που καλλιεργεί το μίσος απέναντι στους εργαζόμενους Έλληνες και μετανάστες , που έχει ψηφίσει και στηρίξει όλα τα αντεργατικά νομοθετήματα του Καραμανλή, που δηλώνει εφεδρεία του συστήματος.
Ο  ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι μια αφερέγγυα πολιτική δύναμη, που αλλάζει θέσεις και προτάσεις ανάλογα με τα μικροπολιτικά του συμφέροντα, δύναμη που κινείται στη σοσιαλδημοκρατία γι αυτό και συνεργάζεται μαζί της στους μαζικούς χώρους, γι αυτό και έχει σαν καραμέλα την προοδευτική διακυβέρνηση και το προοδευτικό πρόγραμμα, για να πέσει σαν έτοιμος από καιρό στην αγκαλιά του ΠΑΣΟΚ.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι αποτελούν χρήσιμη παραφυάδα του συστήματος, πρόθυμοι για πράσινες μπίζνες  είτε με το ΠΑΣΟΚ είτε με τη ΝΔ, στήριγμα στην Ευρώπη των πιο αντιδραστικών κυβερνήσεων και αντεργατικών μέτρων. Πρόκειται για πράσινους διαχειριστές του ίδιου εκμεταλλευτικού συστήματος , που με τις οικολογικές τους κορόνες κρύβουν το ότι δεν έχουν σχέση με την πραγματική πολιτική ταξική οικολογία, αλλά και το ποιοι είναι στην πραγματικότητα.
Σε κάθε περίπτωση ο λαός πρέπει να βρεθεί σε συσπείρωση με το ΚΚΕ στη δράση  και στην κάλπη, ώστε να αντιμετωπίσει τη ληστεία από την πλουτοκρατία, τα νέα δεινά που έρχονται είτε στην κυβέρνηση είναι η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ.
Οι Χιώτες και οι Χιώτισσες με τη δράση τους και την ενίσχυση του ΚΚΕ μπορούν να συμβάλλουν στην επανεκλογή κομμουνιστή βουλευτή στο Αιγαίο και στο δυνάμωμα της λαϊκής πάλης για τις δύσκολες μέρες που έρχονται.