Επιστολή βόμβα Γ. Κοσμίδη: δεν θα είναι υποψήφιος λόγω του ατυχήματος

  12

   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


  Χίος, 9 Σεπτεμβρίου 2009
      

     Ο Βουλευτής Χίου της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Κοσμίδης απέστειλε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, με την οποία τον ενημερώνει ότι, λόγω του προβλήματος υγείας (σοβαρό κάταγμα κοτύλης αριστερά) που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο, δεν θα είναι υποψήφιος Βουλευτής σ’ αυτές τις εκλογές. Η επιστολή του Βουλευτή προς τον Πρωθυπουργό έχει ως εξής:
      
      Κύριε Πρόεδρε,
      Σας ενημερώνω ότι σ’ αυτές τις εκλογές δεν θα είμαι υποψήφιος βουλευτής, διότι προ μηνός υπέστην σοβαρό κάταγμα κοτύλης αριστερά, και επιβάλλεται η νοσηλεία μου τουλάχιστον επί τρίμηνο.
      Λυπάμαι, κύριε Πρόεδρε, που δεν θα συμμετάσχω από τη θέση του υποψήφιου βουλευτή στην κρίσιμη μάχη που δίνει η παράταξή μας.
      Η κυβέρνηση της ΝΔ με συγκροτημένη μεταρρυθμιστική στρατηγική κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό της χώρας και της κοινωνίας.
      Η προσπάθεια όμως αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί. Πρέπει να συνεχισθεί με πιο πειστικό, πιο αποφασιστικό και πιο αποτελεσματικό τρόπο.
      Οι αδυναμίες και οι ανεπάρκειες του δημόσιου τομέα έγιναν περισσότερο ορατές εξ αιτίας της Διεθνούς Οικονομικής Κρίσης και η θεραπεία τους είναι επείγουσα και επιτακτική.
      Η αποκατάσταση της δημοσιονομικής σταθερότητας, η άρση της ομηρίας του κράτους και της δημόσιας διοίκησης από τα κομματικά, επιχειρηματικά και συνδικαλιστικά συμφέροντα και η κατεύθυνση των δημοσίων επενδύσεων στην περιφερειακή ανάπτυξη και κυρίως στους τομείς της έρευνας, της καινοτομίας και της γνώσης, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την οικονομική εξυγίανση της χώρας, την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και την ένταξη της πατρίδας σε τροχιά ανάπτυξης, όταν παρέλθει η οικονομική κρίση.
      Συγχρόνως οι πολίτες της Χίου και των νησιών (Ψαρά και Οινούσσες) προσδοκούν από τη νέα κυβέρνηση της ΝΔ την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής που είναι σε εξέλιξη.
      Επιπλέον οι κάτοικοι των νησιών μας προσβλέπουν σε σας, κύριε Πρόεδρε, για να ζήσουν σε ένα ελκυστικό τόπο με υψηλού επιπέδου συνθήκες διαβίωσης και εργασίας, με ισχυρές δομές εκπαίδευσης, πολιτισμού και οικονομικής δραστηριότητας και υψηλής ποιότητας περιβάλλον.
      Η δημιουργία του Διεθνούς Ναυτιλιακού – Επιχειρηματικού Κέντρου στη Χίο σε συνδυασμό με την υλοποίηση των λοιπών αναπτυξιακών δράσεων και έργων υποδομής (Δημιουργία Νέου Κεντρικού Λιμένα – Βελτίωση των αερολιμενικών υποδομών – Κατασκευή Νέας Πτέρυγας και ανακατασκευή υφιστάμενης υποδομής Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου – Αναβάθμιση Πανεπιστημίου Αιγαίου κλπ) αποτελούν απάντηση στα όνειρα και τις προσδοκίες των κατοίκων των νησιών μας.
      Σ’ αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια θα είμαι μαζί σας.
     
  Σας ευχαριστώ
  Με βαθύ σεβασμό

  Ιωάννης Γ. Κοσμίδης
  Βουλευτής Χίου
      
      
      
  Από το Γραφείο Τύπου
  του Βουλευτή Χίου Ιωάννη Κοσμίδη