Αρχική Νέα Τοπικά Ρόδινα όλα στον Ο.Ν. κατά τον Θ.Βαρίνο

Ρόδινα όλα στον Ο.Ν. κατά τον Θ.Βαρίνο

5

Όλα πηγαίνουν ρολόι…και κάτι παραπάνω στον Οίκο Ναύτου σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρός του κ. Θανάσης Βαρίνος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης, 10/9, κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων της τελευταίας τετραετίας. «Με τη σωστή διαχείριση» όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση και με τις ευλογίες-βοήθεια της κυβέρνησης ο ΟΝ διπλασίασε τις παροχές στους ασφαλισμένους, εξόφλησε τα χρέη που είχε παραλάβει από το προηγούμενο ΔΣ και εισήγαγε ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους ασφαλισμένους.

Ηλεκτρονικός Οίκος Ναύτου

Οι εκσυγχρονιστικές τάσεις που υπάρχουν στον Οίκο Ναύτου οδήγησαν στην παραλαβή και υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ( Ο.Π.Σ.) και της Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης ασφαλισμένων .
Σύμφωνα με τον κ. Βαρίνο, το Ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα έχει ως κυριότερο πλεονέκτημα την ενσωμάτωση και τη σύνδεση εφαρμογών διαχείρισης πολυιατρείου και εργαστηρίου στο Διοικητικό και Οικονομικό Σύστημα, ενώ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους προβλέπεται να υπάρξει σύνδεση on line με τα 47 μεγαλύτερα παραρτήματα.
Επιπλέον, ηλεκτρονικές διευκολύνσεις περιλαμβάνει η Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Ασφαλισμένων η οποία εντοπίζεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oikosnautou,gr προσφέροντας «υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, εύκολη, γρήγορη πρόσβαση σε πληροφορίες και σε διάθεση εντύπων, άντληση βεβαιώσεων μέσω διαδικτύου κλπ.»
Τα παραπάνω ηλεκτρονικά προγράμματα παρέχουν «φάκελο ασθενούς» και «καρτέλα παροχών ασφαλισμένων» ενώ επίκειται η αντικατάσταση του ατομικού βιβλιαρίου με ηλεκτρονική κάρτα, όταν αυτή θεσμοθετηθεί πολιτειακά.
Εκθειάσεις και παράπονα

Ο κ. Βαρίνος εκθείασε τη δράση του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου, κάνοντας λόγο για το διπλασιασμό του ετήσιου προϋπολογισμού συγκριτικά με το 2004, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει την ανακαίνιση του κτιρίου που στεγάζονται οι υπηρεσίες του Οίκου Ναύτου αλλά και τις επερχόμενες προσλήψεις 4 ατόμων στο προσωπικό. Αν και υπάρχουν παράπονα από αρκετούς ασφαλισμένους για καθυστέρηση εξυπηρέτησή τους λόγω μη επάρκειας προσωπικού, ωστόσο ο κ. Βαρίνος δήλωσε πως «παράπονα πάντα θα υπάρχουν» ενώ ο Λιμενάρχης Χίου κ. Μπουρνιάς τόνισε πως το πρόβλημα έγκειται στο…μηχάνημα προτεραιότητας και στην ασυνεννοησία μεταξύ των ασφαλισμένων για το πόσα χαρτάκια προτεραιότητας θα πάρουν….

Το άρθρο δημοσιεύτηκε Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11th, 2009 στις 13:33 στην κατηγορία Πολιτική. Μπορείς να παρακολουθείς τα σχόλια χρησιμοποιώντας το RSS 2.0 feed. Μπορείς να πας στο τέλος 
 

της Άννας Πιτροπάκη

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 11 Σεπτεμβρίου 2009