Αρχική Πολιτισμός Τιμήθηκε ο Γ. Μακριδάκης από τη ΔΑΦΝΗ στην Τουρκία

Τιμήθηκε ο Γ. Μακριδάκης από τη ΔΑΦΝΗ στην Τουρκία

19

 Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΙΔΑΚΗΣ ΤΙΜΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΔΑΦΝΗ»
ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ 

   Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, σε πολυτελές ξενοδοχείο του Τσεσμέ, η εκδήλωση του Ελληνοτουρκικού Σωματείου «Δάφνη» και του εκδοτικού οίκου ?enocak.
   Το σωματείο Δάφνη ξεκίνησε τη δράση του από την Κωνσταντινούπολη και την Αθήνα το 2001. Είναι η πρώτη σημαντική μη-κυβερνητική οργάνωση που ιδρύθηκε με στόχο την ενίσχυση των δεσμών φιλίας και την ενθάρρυνση της ανάπτυξης πολιτιστικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των δύο λαών.
   Ο οίκος ?enocak έχει εκδώσει, μεταξύ άλλων, το βιβλίο του Γιάννη Μακριδάκη «Ανάμισης ντενεκές» στα τουρκικά καθώς και την «Προφητεία» της Nihan Azizlerli, ένα μυθιστόρημα με φόντο τη βυζαντινή Κωνσταντινούπολη. Μετά τη σύντομη ομιλία του εκδότη B?lent ?enocak και την εκτενή αναφορά στους Έλληνες φίλους του, οι δύο συγγραφείς τιμήθηκαν από τη «Δάφνη» και αφιέρωσαν βιβλία στους προσκεκλημένους.
   Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν Έλληνες από την Κωνσταντινούπολη και τη Χίο, πολλοί Τούρκοι, ενώ το γεγονός καλύφθηκε δημοσιογραφικά. Ακολούθησε δείπνο και μεταμεσονύκτια έξοδος στα Αλάτσατα.