Αρχική Νέα Τοπικά Επιτυχής Λήξη του Νομικού Συνεδρίου

Επιτυχής Λήξη του Νομικού Συνεδρίου

8

Επιτυχώς «έριξε αυλαία» το 34ο νομικό συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Δικονομολόγων που έλαβε χώρα φέτος στο νησί μας με θέμα «ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΣ,», για την οργάνωση του οποίου συνεργάστηκε και ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου.
Η αδιαμφισβήτητη επιτυχία της πραγματοποίησης του συνεδρίου στη Χίο ολοκληρώθηκε με τη ικανοποίηση των 400 συμμετεχόντων συνέδρων από την επιμελημένη οργάνωση αλλά και από τις παρεχόμενες υπηρεσίες, γεγονός που επαληθεύει την ικανότητα του νομού μας για περεταίρω προώθηση του συνεδριακού τουρισμού.


Ενθουσιασμός για το νησί
«Όλα πήγαν καλά, η διεξαγωγή του συνεδρίου ήταν ομαλή, ενώ δεν έλειψε ο ενθουσιασμός των συνέδρων για το νησί μας, στοιχείο ιδιαίτερα ενθαρρυντικό αν σκεφτεί κανείς ότι δικαστικοί και νομικοί αποτελούν καλούς… διαφημιστές του τόπου μας», δήλωσε στη «Δ» ο κ. Σιδερής Τσούρος, Πρόεδρος του χιακού Δικηγορικού Συλλόγου Χίου.
Ανάμεσα στους 400 σύνεδρους, ξεχώρισαν ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Καλαμίδας, ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Κούρτης καθώς και πολλοί Αεροπαγίτες.
Πέραν των εργασιών του συνεδρίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα αξιοθέατα και να περιηγηθούν στα χωριά της Χίου. Αν και γνώρισαν αρκετά στοιχεία ιστορίας και πολιτισμού του νησιού, ωστόσο δεν ήταν λίγοι εκείνοι που δήλωσαν πως η Χίος ήταν άγνωστος τουριστικός προορισμός γι αυτούς και πως ήρθαν για πρώτη φορά. Το σχόλιο αυτό μας μετέφερε ο κ. Τσούρος και αναμφισβήτητα θα πρέπει να προβληματίζει τους τουριστικούς φορείς του τόπου.
Ωστόσο ο κ. Τσούρος τόνισε πως στα πλαίσια της ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου θα επιδιώξει και άλλες τέτοιες διοργανώσεις. Μακάρι να μην είναι ο μόνος…


 της Άννας Πιτροπάκη
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 14/9/2009