Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Δήλωση Τσουρή για τη ΔΕΘ και την επίσκεψη Γ. Παπανδρέου

Δήλωση Τσουρή για τη ΔΕΘ και την επίσκεψη Γ. Παπανδρέου

18

 
      Με την πρόσφατη παρουσία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ  Γ. Α. Παπανδρέου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, καταρρίφθηκαν, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, τα επικοινωνιακά κατασκευάσματα της ΝΔ, περί, δήθεν, «ανεύθυνης στάσης» του ΠΑΣΟΚ στην οικονομία.
      Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεσμεύθηκε, συγκεκριμένα, για σειρά μέτρων, που θα αντιμετωπίζουν στις ρίζες τους τα φαινόμενα της οικονομικής κρίσης και θα βάζουν τις βάσεις για μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη της χώρας, για μια δίκαιη κοινωνία αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.
   Τα μέτρα που, ως Κυβέρνηση, θα λάβει το ΠΑΣΟΚ, μετά τις 4 Οκτωβρίου, επικεντρώνονται:
* Στη στήριξη του λαϊκού εισοδήματος και στην απόρριψη της κοινωνικά άδικης λιτότητας που εφαρμόζει η ΝΔ.
* Στην τόνωση της οικονομίας και της απασχόλησης, με στήριξη της επιχειρηματικότητας και αυστηρή εποπτεία του τραπεζικού συστήματος.
* Στη διαμόρφωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος, βασικού εργαλείου για την ανάπτυξη και την αναδιανομή του πλούτου.
* Στο σεβασμό και στη διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων μέσα από την ενίσχυση των σχετικών ελέγχων και την αντιμετώπιση της «μαύρης εργασίας».
* Στην κατάθεση στη Βουλή Τριετούς Σχεδίου Προϋπολογισμού που θα αποτυπώνει τους αναπτυξιακούς και κοινωνικούς στόχους της χώρας, καθώς και το νέο μοντέλο ανάπτυξης που προωθούμε.
   Με ιδιαίτερη ικανοποίηση επισημαίνω τις δεσμεύσεις του Γ. Παπανδρέου, για την προώθηση ενός συνολικά διαφορετικού τουριστικού μοντέλου, που αφορά στα νησιά μας, για την ενίσχυση της ελληνικής ναυτιλίας, καθώς και για τη μετατροπή του Αιγαίου, σε δίαυλο πράσινης ενέργειας και την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, σε ολόκληρη τη νησιωτική Ελλάδα.
   Είναι σαφές στην ελληνική κοινωνία, ότι, στις 4 Οκτωβρίου, θα αναμετρηθούν δυο ριζικά διαφορετικά πολιτικές αντιλήψεις: αυτή της κοινωνικής αδικίας και της αδιέξοδης λιτότητας, που εφάρμοσε η ΝΔ, και αυτή, της κοινωνικής δικαιοσύνης και των μεγάλων αναπτυξιακών στόχων, που, με συνέπεια και ολοκληρωμένο σχέδιο, προτείνει το ΠΑΣΟΚ.
   Οι Έλληνες πολίτες έχουν όλα τα δεδομένα για να κάνουν την επιλογή τους.
   Το ΠΑΣΟΚ ενσαρκώνει την Ελπίδα για την πατρίδα μας.
  
   Ελπίδα Τσουρή
   Υποψήφια Βουλευτής Χίου