Κ. Τριαντάφυλλος: προεκλογικές συναντήσεις

  12

   Το Πυργί επισκέφθηκε το Σάββατο το βράδυ και τα Αρμόλια και τους Ολύμπους την Κυριακή το απόγευμα ο Κώστας Τριαντάφυλλος.
  Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους των χωριών και τους μαστιχοπαραγωγούς, στους οποίους κι εξέφρασε τις θέσεις του, τις προτάσεις του, καθώς και την πεποίθηση του ότι η Χίος είναι έτοιμη να γυρίσει επιτέλους σελίδα. Κατά τη συνάντηση με τους κατοίκους των χωριών ο Κώστας Τριαντάφυλλος μεταξύ άλλων είπε τα εξής:
  «Είναι σήμερα αναγκαιότητα για το νομό μας να δημιουργηθούν εκείνες οι υποδομές που θα δώσουν στο νομό τη δυναμική που έχει ανάγκη. Υπάρχουν προβλήματα που μας κρατούν καθηλωμένους επί τριάντα χρόνια και τα οποία με συστηματική δουλειά και αποτελεσματική διεκδίκηση μπορούμε να τα επιλύσουμε. Είναι όμως ταυτόχρονα αναγκαία μία νέα ατζέντα πρωτοβουλιών και προτάσεων για το νησί που να δίνει πνοή και να βάζει το νησί στη νέα εικοσαετία. Για τα Μαστιχοχώρια αλλά και για ολόκληρη τη Χίο, το λιμάνι των Μεστών αποτελεί προϋπόθεση ανάπτυξης και προσέλκυσης τουρισμού καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ταυτόχρονα η επέκταση του προαστιακού μέχρι το Λαύριο (που η κυβέρνηση της ΝΔ ανέβαλε για μία πενταετία) και η διαβούλευση για να καταστεί η γραμμή Λαύριο – Μεστά βιώσιμη, είναι οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε σταθερή και ζωντανή γρήγορη σύνδεση με την Αττική. Ένα είναι σίγουρο η γραμμή όπως μπήκε τώρα αναδεικνύει την πραγματική εικόνα της απελθούσας κυβέρνησης: Προχειρότητα στο σχεδιασμό, αφού το δρομολόγιο εκτελείται μεσοβδόμαδα και επομένως δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες του Σαββατοκύριακου και σκοπιμότητα στην εφαρμογή αφού επέτρεψαν το εισιτήριο να είναι ακριβότερο και από την θέση σε καμπίνα με το ημισυμβατικό πλοίο της γραμμής Χίου – Πειραιά, ενώ η γραμμή συνεχίζεται ως άγονη και επομένως επιδοτείται…» και κατέληξε «αν πιστεύετε αυτά που πιστεύω, αν αισθάνεστε καθημερινά αυτά που αισθάνομαι και εγώ, τότε ήρθε η ώρα να δράσουμε μαζί. Να αγωνιστούμε όχι μόνο μέχρι τις 4 Οκτώβρη αλλά και μετά τις εκλογές για να κάνουμε πραγματικότητα μια αλλαγή που να μπορούμε να εμπιστευτούμε.»

  Ο Κώστας Τριαντάφυλλος ήρθε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Κώστα Γανιάρη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε πως έχει ήδη κάνει τις απαραίτητες κινήσεις με τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ στη Χίο, προκειμένου να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες.
  «Η νεροποντή στις 11, 12 και 13 του Σεπτέμβρη αποτέλεσε μεγάλη πληγή για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού του Νομού μας, που είδε τη σοδειά του και συνεπώς και μέρος από το εισόδημά του να χάνεται. Γι’ αυτό το λόγο, τόσο η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών, όσο και οι υπόλοιποι φορείς της Χίου οφείλουμε να ασκήσουμε πίεση, ούτως ώστε ο κρατικός μηχανισμός να κινηθεί άμεσα και να λάβουν άμεσα την αποζημίωση οι μαστιχοκαλλιεργητές, που υπέστησαν ζημιά», δήλωσε ο Κώστας Τριαντάφυλλος μετά την επικοινωνία με τον Πρόεδρο της ΕΜΧ.

  ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 15 Σεπτεμβρίου 2009