Αρχική Πολιτισμός ΟΜΗΡΕΙΟ: Αποτελέσματα Διαγωνισμού συγγραφής θεατρικού έργου 2009

ΟΜΗΡΕΙΟ: Αποτελέσματα Διαγωνισμού συγγραφής θεατρικού έργου 2009

6

 Στον διαγωνισμό συγγραφής θεατρικού έργου, που προκήρυξε το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου για το 2009, συμμετείχαν εννέα διαγωνιζόμενοι.
Η Επιτροπή κρίσης των θεατρικών έργων που υποβλήθηκαν, η οποία αποτελείται από τους: Αβδελιώδη Δήμο, σκηνοθέτη, καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου, Γαλάντη Γιώργο, σκηνοθέτη, υπεύθυνο του Θεατρικού Εργαστηρίου του Ομηρείου, Δρ. Ζαχαρού-Λουτράρη Αθηνά, εκπαιδευτικό, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομηρείου, Καλογερά Γιάννη, εκπαιδευτικό-σκηνοθέτη, Δρ.  Χαβιάρα Νίκο, εκπαιδευτικό, συνεδρίασε στις 6.9.2009 για την έκδοση των αποτελεσμάτων, με παρόντες τα τέσσερα μέλη, ενώ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον εκτός Χίου ευρισκόμενο κ. Δήμο Αβδελιώδη, και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

Αν και  σε όλα τα έργα υπήρχαν καλά στοιχεία, κανένα δεν συγκεντρώνει όλα τα απαιτούμενα ως προς το περιεχόμενο-ιδέες, τη δομή, τη γλώσσα και την πλοκή για να βραβευτεί, και ως εκ τούτου το φετινό βραβείο να μη δοθεί. Εξετάστηκε και η περίπτωση να μοιραστεί το βραβείο στα δύο καλύτερα, αλλά δεν υπήρξε ομοφωνία  των μελών ω ς προς την επιλογή τους.


 Η Επιτροπή εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στους εννέα συμμετέχοντες και προτείνει τα χρήματα να δοθούν σε σκοπούς σχετικούς με την θεατρική παιδεία του νησιού.

Σημείωση chiosnews.com: έχει ενδιαφέρον να αναφέρει το ΟΜΗΡΕΙΟ αν τα έργα που βραβεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια, παρουσιάστηκαν και στο θεατρικό κοινό και αν όχι γιατί αφού είναι από τους όρους στο διαγωνισμό.

 


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου στην συνεδρίαση της 8ης Σεπτεμβρίου 2009 ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα της επιτροπής του Διαγωνισμού συγγραφής θετρικού έργου όπου και ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση της.