Αρχική Απόψεις Aρθρα Γιώργος Μαμάς: Αστοχη αντιπολίτευση από τον κ. Παπαδόπουλο στο ΟΜΗΡΕΙΟ

Γιώργος Μαμάς: Αστοχη αντιπολίτευση από τον κ. Παπαδόπουλο στο ΟΜΗΡΕΙΟ

5

 
     Το αντιπολιτευτικό μένος του κ. Παπαδόπουλου, τον οδηγεί σε μιά τακτική την οποία πράγματι εξέθεσα και καυτηρίασα στο τελευταίο ΔΣ του Ομηρείου (8/9 ε.ε) Η τακτική αυτή είναι να μου αποστέλει ως Πρόεδρο του Ομηρείου επιστολές, με δήθεν ερωτήματα στα οποία  μπορεί να λάβει απάντηση άμεσα με ένα τηλεφώνημα και παράλληλα να τις κοινοποιεί στον τύπο μερίδα του οποίου χωρίς καμμιά διασταύρωση ενστερνίζεται τις αβάσιμες καταγγελίες και να δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις. Χτύπησε δε σκόπιμα μέσα στον Αύγουστο που το προσωπικό ήταν σε άδειες και ήταν φυσιολογικό να υπάρχουν κάποιες δυσλειτουργίες.


    Η πρώτη του καταγγελία αφορούσε ότι δεν λειτουργούσε το Μουσείο Γαλούρη. Απάντησα αμέσως ότι υπήρχε σ΄αυτό εργαζομένη με μοναδικό αντικείμενο της  τη λειτουργία του Μουσείου αυτού.


    Με την δεύτερη επιστολή  με ημερομηνία 18/8/2009  κατήγγειλε ότι σκοπίμως δεν του έδινα αντίγραφα αποφάσεων του ΔΣ.  Ο ίδιος ως μέλος του ΔΣ του Ομηρείου γνωρίζει τους λόγους που καθυστερεί η καθαρογραφή των αποφάσεων και για τον λόγο αυτό ψήφισε και κατα την τελευταία συνεδρίαση, μετά  τις έντονες παρατηρήσεις μου την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ να δίδονται αποφάσεις στα μέλη μετά  δίμηνο απο την έκδοση τους.  Δηλαδή τι ήθελε ο κ. Παπαδόπουλος να μείνουν  απλήρωτες οι εκδηλώσεις του Εθνικού Θεάτρου και της Ομηρικής Ακαδημίας;   


    Όσον αφορά για τα ερωτήματα εάν έχουν γίνει δημοπρασίες, πρόχειροι διαγωνισμοί κλπ  θα μπορούσε να τα ρωτήσει σε οποιοδήποτε ΔΣ είτε και στην οικονομική Υπηρεσία του Ομηρείου,  γενόμενα όμως μέσω του Τύπου δημιουργούν εντυπώσεις και έλλειψη διαφάνειας στα οικονομικά του Ομηρείου.


    Κατα την διάρκεια του 2009 που προεδρεύω στο Ομήρειο  έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές εκδηλώσεις που δεν είναι του παρόντος να απαριθμήσω και διαχειρίστηκα τα οικονομικά με σύνεση   (παρότι παρέλαβα χρέος 160.000 από την προηγούμενη Διοίκηση) και αυτή την στιγμή τα χρέη είναι ελάχιστα. Τα οικονομικά ελέγχονται και από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου και από την Περιφέρεια και είναι σε απόλυτη τάξη και νομιμότητα. Εκτός αυτού στο ΔΣ του Ομηρείου μετέχουν άτομα γνωστού κύρους που δεν πρόσκεινται  πολιτικά στην παράταξη του Δημάρχου, που δεν θα επέτρεπαν την παραμικρή οικονομική ατασθαλία, και συμφώνησαν στο τελευταίο ΔΣ μαζί μου ότι συμπεριφορές σαν αυτή του κ. Παπαδόπουλου εκθέτουν άνευ λόγου ένα σημαντικό Πνευματικό Ιδρυμα του τόπου μας .


 Εχω μάθει να πολιτεύομαι τίμια και γι αυτό ενοχλούμαι και εκνευρίζομαι απο τη λασπολογία και το λαϊκισμό. Τα ψεύδη μάλλον αλλού πρέπει να τα ψάξει ο κ Παπαδόπουλος.   Τι εμπόδιζε τους συναδέλφους επικεφαλής των  συνδυασμών της μειοψηφίας να συνηγορήσουν σε μιά επιχορήγηση 5.000 ΕΥΡΩ, στο Ομήρειο γνωρίζοντας που θα τα διαθέσει το ΔΣ όταν συνεδριάσει;) που ζητήθηκε   απο τον Δικηγορικό Σύλλογο μετά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου;    Μετά από την άρνηση των συναδέλφων  να επιχορηγηθεί το Ομήρειο με ποσόν 5.000 απο το Δήμο με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ δώσαμε τα χρήματα από το τον προυπολογισμό του Ομηρείου με την υπόσχεση του Δημάρχου ότι θα μας τα δώσει αργότερα με άλλη ευκαιρία.  Αν ο κ. Παπαδόπουλος είχε διαφορετική άποψη ας καταψήφιζε την απόφαση. Εμείς κρίναμε οτι άξιζε να συνδιοργανώσομε το συνέδριο  με τον Δικηγορικό Σύλλογο, και αυτό φάνηκε και απο την υποδοχή των 400 συνέδρων  από τον τοπικό Τύπο.  Μήπως λοιπόν ο Πρόεδρος του Ομηρείου  ενεργεί προς τη σωστή κατεύθυνση, διαθέτει αρκετό χρόνο σε βάρος άλλων ασχολιών του, παράγει δημιουργικό έργο και αυτό εκνευρίζει περισσότερο τον κ. Παπαδόπουλο και ασκεί συνεχώς  κακόπιστη κριτική μέσω του Τύπου που είναι συνήθως ευκολότερη και προσφέρει εύκολη δημοσιότητα, παρά να κάνει αντιπολίτευση εκεί που πρέπει μέσα στο ΔΣ; Αυτό ας το κρίνουν οι αναγνώστες και οι πολίτες του Δήμου της Χίου.


 ΣΗΜ. Σε οποιαδήποτε απάντηση του κ. Παπαδόπουλου δεν πρόκειται να απαντήσω διότι θεωρώ οτι υποβιβάζεται το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου. 


 ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΜΑΣ


ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΟΜΗΡΕΙΟΥ