Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Π. Στεφάνου: προτεραιότητα στην στελέχωση και την επάρκεια των υγειονομικών και νοσηλευτικών...

Π. Στεφάνου: προτεραιότητα στην στελέχωση και την επάρκεια των υγειονομικών και νοσηλευτικών μονάδων της χώρας

6

 Του Παντελή Στεφάνου
Υποψήφιου Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ Χίου


Η υποβάθμιση, η ελλιπής στελέχωση και η δυσλειτουργία των υπηρεσιών του κράτους επί των ημερών διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας και της κακής οργάνωσης των υπηρεσιών είναι γεγονός απόλυτα οφθαλμοφανές για όλους τους πολίτες της χώρας μας και φυσικά ο νομός μας δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.
Οι ελλείψεις αυτές όπως είναι λογικό γίνονται κρισιμότερες και σοβαρότερες όταν παραπέμπουν στην δημόσια ή την ατομική μας υγεία αλλά και γενικότερα τις υπηρεσίες πρόνοιας, νοσηλείας και πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας υγειονομικής μέριμνας
Καθ΄ όλη την διάρκεια των περασμένων ετών οι ελλείψεις στα νοσοκομεία έχουν γίνει αντικείμενο διαλόγου και έντονων αιτημάτων και απεργιών από συνδικαλιστικά όργανα, συλλόγους εργαζομένων αλλά και από αγανακτισμένους πολίτες.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα σύμφωνα με τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα εστιάζονται κατά κύριο λόγο στην υποστελέχωση των υγειονομικών υπηρεσιών από άποψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και στην έλλειψη ή την ανεπάρκεια μέσων, φαρμάκων, υγειονομικού εξοπλισμού, νοσηλευτικών χώρων και εργαστηρίων.
Την παραπάνω διαπίστωση πέραν από την καθημερινή μου επαγγελματική ενασχόληση με τον χώρο της υγείας επιβεβαιώθηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο όταν έγινα μάρτυρας μαζί με άλλους σοκαρισμένους συμπολίτες μου στο παρακάτω περιστατικό:
Την Δευτέρα 14/09/2009 το πρωί εκλήθη ασθενοφόρο από περαστικούς, εξαιτίας σοβαρού περιστατικού υγείας γυναίκας που έχασε τις αισθήσεις της. Το γεγονός συνέβη στην στάση λεωφορείων μπροστά στην Νομαρχία.
Κατεβαίνοντας από το κτήριο της Νομαρχίας για να βοηθήσω διαπίστωσα εγώ όπως και όλο το συγκεντρωμένο πλήθος ότι το ασθενοφόρο κατέφθασε χωρίς συνοδό νοσηλευτή ή τραυματιοφορέα και φυσικά χωρίς γιατρό!
Αναζητώντας κάποια φάρμακα για να δώσω τις πρώτες βοήθειες τα οποία οφείλει κάθε ασθενοφόρο να διαθέτει, διαπίστωσα με έκπληξη ότι ούτε αυτά υπήρχαν.
Την λύση έδωσε ο γιατρός του Δήμου ο οποίος συνόδευσε την ασθενή στο ασθενοφόρο μέχρι το Νοσοκομείο της Χίου.
Διερωτάται λοιπόν ο καθένας από εμάς: αφού υπήρξε και υπάρχει ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα, ένα τόσο μεγάλο έλλειμμα σε προσωπικό και υλικά γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν ικανοποιηθεί τα βάσιμα και λογικά αιτήματα του ΣΕΣΝΟΧ αλλά και των πολιτών του νομού μας για επαρκή στελέχωση του Νοσοκομείου μας;
Γιατί θα πρέπει καθημερινά ο Χιώτης πολίτης να βρίσκεται μπροστά σε περιστατικά που υποβαθμίζουν την πολιτική του οντότητα για την λειτουργία του κράτους και να ενισχύουν στα άκρα την ανασφάλεια του;
Γιατί θα πρέπει ο κάθε φορολογούμενος πολίτης να περιμένει μήνες για μια απλή ιατρική εξέταση;
Το ΠΑΣΟΚ με πρόγραμμα, οργανωτική, χρηματοδοτική και εργασιακή ιεράρχηση θα δώσει προτεραιότητα στην στελέχωση και την επάρκεια των υγειονομικών και νοσηλευτικών μονάδων της χώρας, ιεραρχώντας και προασπίζοντας το δικαίωμα όλων μας στην υγεία και την ασφάλεια
Εξ άλλου αυτό δεν θα πρέπει να είναι ένα από τα βασικότερα, νευραλγικότερα και ουσιαστικότερα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα του κάθε Έλληνα πολίτη.