Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Μαρία Παναγιωτοπούλου Κασσιώτου- υποψ. βουλευτής ΝΔ: βιογραφικό

Μαρία Παναγιωτοπούλου Κασσιώτου- υποψ. βουλευτής ΝΔ: βιογραφικό

10

 Η Μαρία Παναγιωτοπούλου Κασσιώτου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Χίου. Φοίτησε στο Β Δημοτικό Σχολείο Ευαγγελιστρίας και στο Λιβάνειο Γυμνάσιο Θηλέων. 

Πριν και κατά τις σπουδές της εργάστηκε στο βιβλιοπωλείο του πατέρα της, Νίκου Κασσιώτη, στο κέντρο της Χίου.

Είναι κάτοχος δύο πτυχίων Ελληνικής και Γαλλικής Φιλολογίας και Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών, μετά από σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.


Απέκτησε Δίπλωμα DEA και Διδακτορικό Δίπλωμα στην Ιστορία με βαθμό «Άριστα» από το Πανεπιστήμιο Σορβόννης Παρισίων, υπό την διεύθυνση της Ακαδημαϊκού και Πρυτάνεως κ. Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ.


Ομιλεί και γράφει πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες.
Έχει συγγράψει επιστημονικά και ενημερωτικά βιβλία και άρθρα.
Εργάσθηκε ως καθηγήτρια σε σχολεία Β/βάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα και στη Γερμανία.


Είναι ερευνήτρια και επιστημονική συνεργάτης του Παν/μίου Βόννης και από τους Συντάκτες του Λεξικού της Μεσαιωνικής-Βυζαντινής Ελληνικής που εκδίδει η Ακαδημία Επιστημών της Αυστρίας.


Τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας με το “Παράσημο του Σταυρού του Τάγματος της Τιμής”.


Δραστηριοποιείται ενεργά για θέματα Οικογενειακής Πολιτικής και Παιδείας των Αποδήμων .


Είναι παντρεμένη με το Διδάκτορα Φιλολογίας της Σορβόννης Γεώργιο Παναγιωτόπουλο και έχουν πέντε κορίτσια και τέσσερα αγόρια.


Στις εκλογές της 13ης Ιουνίου 2004 εξελέγη Ευρωβουλευτής Νέας Δημοκρατίας.


Το 2004/2009, ήταν Πρόεδρος της Διακομματικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου “Οικογένεια και Προστασία του Παιδιού”.


Το 2008 τιμήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο με το βραβείο του “ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2007-8” στην κατηγορία “Απασχόληση και Κοινωνικές Υποθέσεις”.


Για τις εκθέσεις και προτάσεις της στο Κοινοβούλιο σε θέματα ναυτικής απασχόλησης τιμήθηκε από τα ΝΑΥΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ως ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ της ΧΡΟΝΙΑΣ (2008)


Στην αντικειμενική αξιολόγηση της θητείας των ευρωβουλευτών (parlorama.eu) κατετάγη 1η στους 920 ευρωβουλευτές της περιόδου 2004-2009.


Είναι υποψήφια βουλευτής Νέας Δημοκρατίας για το Νομό Χίου στης εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΚΑΣΣΙΩΤΟΥ
Υπ. Βουλευτής Χίου  –   τ. Ευρωβουλευτής


* Θέτουμε την εμπειρία της Ευρώπης στη διάθεση της Χίου.


* Στηρίζουμε τον Κώστα  Καραμανλή. Ψηφίζουμε Νέα Δημοκρατία.