Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Μαρία Κασσιώτου: για τηη Ημέρα Ναυτιλίας

Μαρία Κασσιώτου: για τηη Ημέρα Ναυτιλίας

12

    Η τέως ευρωβουλευτής και υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Χίο, Μαρία Κασσιώτου – Παναγιωτοπούλου έχει αποδείξει στην πράξη, μεταξύ άλλων, το ζωηρό ενδιαφέρον της για τη ναυτιλία, κατά την 5ετή θητεία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Αυτό επιβεβαιώνουν οι σχετικές εκθέσεις, εισηγήσεις και τροπολογίες της σε πλείστα θέματα του ναυτικού τομέα, όπως η Διεθνής Σύμβαση για τη ναυτική εργασία και η αντίστοιχη ευρωπαϊκή Οδηγία, η στήριξη της νησιωτικής  πολιτικής και της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των ελληνικών νησιών, η ενθάρρυνση των νέων να ακολουθήσουν το ναυτικό επάγγελμα, η ναυτική εκπαίδευση και κατάρτιση, καθώς και η βελτίωση των σχετικών προγραμμάτων σπουδών των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Επιβράβευση αυτών των δραστηριοτήτων της  Μαρίας Κασσιώτου αποτέλεσε άλλωστε η τιμητική  διάκρισή της ως Ναυτιλιακής Προσωπικότητας της Χρονιάς 2008, που της απένειμε το  περιοδικό Ναυτικά Χρονικά.  



Χαιρετισμός  της Μαρίας Κασσιώτου – Παναγιωτοπούλου, τ. ευρωβουλευτού και υποψηφίας βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας στη Χίο,
με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας:


Με την ευκαιρία της Ημέρας της Ναυτιλίας στέλνω τους πιο θερμούς και πατριωτικούς χαιρετισμούς μου στους απανταχού της οικουμένης άξιους Χιώτες ανθρώπους της θάλασσας, που οργώνουν τα πελάγη και τους ωκεανούς, καθώς και στις οικογένειές τους στα νησιά μας, στη Χίο, στις Οινούσσες και στα Ψαρά.
Χαιρετίζω ακόμα όλους εκείνους, που εργάζονται στη στεριά, ως επιχειρηματίες ή απλοί άνθρωποι του μόχθου σε ναυτιλιακές και συναφείς δραστηριότητες .
Από μικρή, στο βιβλιοπωλείο του πατέρα μου, στην Απλωταριά της Χίου, διάβαζα, αλλά και άκουγα με θαυμασμό τις ζωντανές ιστορίες για τους αγώνες σας, να προκόψετε κατακτώντας τις θάλασσες και να φέρετε στον τόπο μας όχι μόνο πλούτη αλλά, όπως ο Οδυσσέας, την πολύτιμη εμπειρία σας από τα ξένα.
Όλοι εσείς αποτελείτε, χωρίς υπερβολή, τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Γι’ αυτό η πατρίδα οφείλει όχι μόνο να σας ευγνωμονεί, αλλά να είναι πάντα στο πλευρό σας και να σας ενισχύει.
Η Νέα Δημοκρατία, της οποίας το ψηφοδέλτιο – μαζί με τους άλλους άξιους συνυποψηφίους μου – έχω την τιμή να πλαισιώνω στο νομό μας, αναγνωρίζει την προσφορά σας στον τόπο και υπόσχεται να στηρίζει τους αγώνες σας για την προκοπή της Ελλάδος και της Χίου μας, που αναμφισβήτητα είναι η «ατμομηχανή» της εθνικής μας ναυτιλίας.
Προσωπικά υπόσχομαι, από οποιαδήποτε θέση κι αν ευρεθώ, να συνεχίσω τον αγώνα – όπως το έκανα και στο Ευρωκοινοβούλιο – για την προώθηση λύσεων των προβλημάτων της ναυτιλίας μας, των προβλημάτων των κατοίκων των νησιών μας και ιδιαίτερα των ακριτικών.


Εύχομαι ο Θεός να σας χαρίζει καλά ταξίδια, υγεία και πάντα προκοπή  στις οικογένειές σας!



ΜΑΡΙΑ  ΚΑΣΣΙΩΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
     τ. Ευρωβουλευτής
    Υποψήφια βουλευτής Ν.Δ. Χίου

Διαφήμιση