Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Κώστας Τριαντάφυλλος: Συνάντηση με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία

Κώστας Τριαντάφυλλος: Συνάντηση με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία

12

 Δελτίο Τύπου
Χίος, 30 Σεπτεμβρίου 2009



Συνάντηση με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία, πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο ο Κώστας Τριαντάφυλλος. Εκεί, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε την ευκαιρία να συζητήσει διεξοδικά με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, για σημαντικά ζητήματα, που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ανθρώπων με αναπηρία. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης, που ταλανίζει τα τελευταία δύο χρόνια το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία εμποδίζοντας τη σωστή λειτουργία του. Zήτημα πάνω στο οποίο ο Κώστας Τριαντάφυλλος δεσμεύτηκε ότι έχουν την αμέριστη συμπαράστασή του.

Εκτενής αναφορά έγινε, επίσης, στην ασάφεια της υπουργικής απόφασης, που υπογράφηκε πριν από δύο χρόνια, η οποία συγχέει τα ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ με τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, που υπάρχουν στη Χίο.
«Το ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ του Κοφινά είναι μοναδικό σε όλο το βορειοανατολικό Αιγαίο, και ως τέτοιο πρέπει να το υποστηρίζουμε τόνισε ο Κώστας Τριαντάφυλλος. Η σύγχυση, που καλλιεργεί η εν λόγω υπουργική απόφαση, όχι μόνο δεν ευνοεί το Κέντρο, αλλά αντίθετα το καταδικάζει να μένει σε στασιμότητα και αδράνεια. Το ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ του νησιού μας «φιλοξενεί» περί τα 30 άτομα 25-55 ετών, οι γονείς των οποίων είναι συνήθως συνταξιούχοι και επομένως δεν είναι ορθή η ισχύουσα νομική πρόβλεψη ότι δικαίωμα για φιλοξενία στο ΚΔΑΠ έχουν μόνο τα παιδιά εργαζομένων μητέρων. Είναι κατά συνέπεια, απαραίτητος ο σαφής διαχωρισμός τους, ώστε το καθένα να εξυπηρετεί όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα τις ανάγκες για τις οποίες δημιουργήθηκε.»
Τη συζήτηση απασχόλησαν επίσης, και διάφορες ασάφειες στον τρόπο αξιολόγησης των ατόμων με αναπηρία από τις σχετικές επιτροπές.
«Δεν είναι δυνατόν σήμερα το ισχύον νομικό πλαίσιο να επιβάλλει στα άτομα με μόνιμη αναπηρία να επανεξετάζονται  σε τακτά χρονικά διαστήματα και να υποβάλλονται ξανά σε μία τόσο ψυχοφθόρα διαδικασία από την αρμόδια επιτροπή. Τόσο αντισυνταγματικό όσο και παράλογο ήταν το συμβάν των τελευταίων ημερών που απορρίφθηκαν αιτήσεις λόγω του γεγονότος ότι αυτές υποβάλλονταν από τον πατέρα και όχι από την μητέρα των ατόμων με αναπηρία. Το Σύνταγμα πρέπει να εφαρμόζεται πρώτα από το Κράτος και βέβαια πάντα προς όφελος των πολιτών», επισήμανε ο Κώστας Τριαντάφυλλος.

Διαφήμιση