Αρχική Green Life Ζώα & Περιβάλλον Φιλοζωϊκός Σύλλογος: ο κακομοίρης σκύλος…

Φιλοζωϊκός Σύλλογος: ο κακομοίρης σκύλος…

39

 ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ
αρ. μητρ. Πρωτ. Χίου 467/30-09-96
Τ.Θ. 41, Χίος 82100, www.chiosaws.org, τηλ.6907758394


Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ


   Όπως κάποιοι άνθρωποι, για την ακρίβεια εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν σε εμπόλεμες περιοχές ή μέσα στην ένδεια, σε πλούσιες και φτωχές χώρες, έτσι και κάποια ζώα είναι κακότυχα.
   Ο εικονιζόμενος σκύλος γεννήθηκε πριν μερικούς μήνες, με τον ερχομό της Άνοιξης. Παρά το γεγονός πως ήταν ένα ανοιξιάτικο κουτάβι είχε μαύρο χρώμα. Το μαύρο χρώμα «αποθεώνεται» από κάποιες ελίτ, της μόδας κυρίως, αλλά για την πλειοψηφία του αμαθούς και δεισιδαίμονος πλήθους συνδυάζεται με το άγνωστο, το σκοτεινό, το διαφορετικό, το μυστηριώδες. Και γι’ αυτό ο κόσμος το αποφεύγει, αν μάλιστα του δοθεί η ευκαιρία το κατασπαράσσει.
   Μόλις ο μαύρος ανώνυμος κακομοίρης έμαθε να περπατά και να ανακαλύπτει τον κόσμο, οι άνθρωποι που φρόντιζαν τη μάνα του κανόνισαν να τον ξεφορτωθούν. Βρέθηκε λοιπόν στη Χώρα όπου έζησε το Καλοκαίρι αφού πολύς κόσμος, ευτυχώς, τον τάιζε, παρά το ότι ήταν μαύρος.
   Την Παρασκευή το βράδυ πήγε να διασχίσει ένα δρόμο. Ένας σκύλος δεν κάνει κακό σε κανένα εάν δεν τον πειράξουν. Και προφανώς φαντάζεται και πως κανένας δεν θα του κάνει κακό αφού δεν έχει πειράξει κανέναν, κι ας είναι μαύρος. Η νύχτα ήταν σκοτεινή, εκείνος μαύρος και κοντός, μικρούλης ακόμα, και δεν πολυφαινόταν, τα αυτοκίνητα έτρεχαν διότι θεωρούν πως η πόλη της Χίου είναι εθνική οδός, κι έτσι χτυπήθηκε. Κάποιοι τον είδαν να σέρνεται ώσπου να φτάσει σε ένα παρτέρι. Κανείς δεν σκέφτηκε να τον μαζέψει ή να τηλεφωνήσει σε ένα κτηνίατρο. Πέρασε μια νύχτα με αφόρητους πόνους, παγωμένος και φοβισμένος. Ειδοποίησαν το επόμενο πρωί το Φιλοζωικό Σύλλογο που τον παρέλαβε ετοιμοθάνατο πια. Ξεψύχησε μέσα στο αυτοκίνητο που τον μετέφερε στον γιατρό.     

Διαφήμιση