Αρχική Απόψεις Aρθρα Βασίλης Μαυρέλος: ένα χρόνο μετά…

Βασίλης Μαυρέλος: ένα χρόνο μετά…

62

   
                                                                                                                         
 Θα ανατέλλω 
«Κι όταν ακόμα θα νομίζεις πως μια για πάντα έχω χαθεί
Εγώ θα φλέγομαι ,θ’ ανθίζω, θα γιορτάζω ,θ’  ανατέλλω ! Θα σε καίω.»
         Ένα χρόνο μετά από τη δολοφονία του Αλέξη  Γρηγορόπουλου  κι η νεολαία συνεχίζει να έχει τις ίδιες αγωνίες ,τα ίδια ανεκπλήρωτα όνειρα για το μέλλον. Αγωνίες και όνειρα που την έβγαλαν στους δρόμους της οργής τον περσινό Δεκέμβρη.
         Ένα χρόνο μετά ο Δεκέμβρης ήταν και θα παραμείνει ο Δεκέμβρης μας. Όσο και αν συκοφαντούν όσο κι αν  λοιδορούν,« σαν  σήματα  φωσφορικά» θα δείχνουμε το δρόμο της αξιοπρέπειας , το δρόμο των οραμάτων, το δρόμο που γράφει ιστορία.
      Ένα χρόνο μετά κι η μυρωδιά της άνοιξης, του περσινού χειμώνα ,βρίσκεται  ανάμεσά μας. Όπως συμβαίνει  και με την εξέγερση της φύσης  που  μας εκδικείται, ήρθε κι η σειρά της νεολαίας να πάρει τη δική της εκδίκηση. Να φωνάξει όσο πιο δυνατά μπορεί  ότι το μέλλον τής ανήκει .
      Ένα χρόνο μετά η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να πυρπολεί τα όνειρά μας. Εφαρμόζει την ίδια νεοφιλελεύθερη πολιτική της Ν.Δ. .Δημιουργεί στρατιές νέων ανέργων, επισφαλών εργαζόμενων, νεόπτωχων, στρατιές ανασφάλιστων και κακοπληρωμένων εργαζομένων .
      Ένα χρόνο μετά κι είμαστε αντιμέτωποι με την ίδια κρατική καταστολή, με τους ίδιους τρομονόμους , με τους ίδιους θύτες και με τα ίδια θύματα. Ένα χρόνο μετά στην Αθήνα και σε πολλές άλλες πόλεις διοργανώνονται συλλαλητήρια στη μνήμη του Αλέξη.Να υπερασπιστούμε, να διευρύνουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις  ελευθερίες.Να παλέψουμε για αναβάθμιση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας για όλους Να μην πληρώσουμε πάλι  οι εργαζόμενοι και η νεολαία την καπιταλιστική κρίση.
      Καταδικάζουμε την υποταγμένη ηγεσία της ΔΟΕ, που δεν πήρε απόφαση, αν και εκπαιδευτική Ομοσπονδία, να συμμετέχει στα συλλαλητήρια. Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός της ηγεσίας της και η πολιτική της τύφλωση ντροπιάζουν  έναν περήφανο κλάδο που στέκεται δίπλα και τιμά τους μαθητές του.
 ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΥΡΕΛΟΣ
                      Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ
                 από την Εκπαιδευτική Ριζοσπαστική Συνεργασία Π.Ε
               και τη Νέα Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική ΚίνησΗ στη Χίο
                                e-mail maurelos@otenet.gr

Διαφήμιση