Αρχική Νέα Τοπικά Πρόσκληση ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για πρώτη συνάντηση

Πρόσκληση ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για πρώτη συνάντηση

12

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΡΩΤ/ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤ/ΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
                                   ΜΟΝΙΜΟΥΣ , ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ
                                     ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ
Συναδέλφισσα-συνάδελφε
Σ
τον πόλεμο που μας κήρυξαν η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ και η Ε.Ε. και που θέλει να σαρώσει εργασιακά–ασφαλιστικά-μισθολογικά και μορφωτικά δικαιώματα, που προωθεί το σχολείο της αγοράς, το ΠΑΜΕ, με τις ταξικές Ομοσπονδίες–Εργατικά Κέντρα και Σωματεία, μπαίνει μπροστά να οργανώσει την απάντηση στα σχέδιά τους.
Το ΠΑΜΕ, ως μέτωπο που αποτελείται από ομοσπονδίες, παρατάξεις, ανένταχτες προσωπικότητες και συνδικαλιστές, που συμφωνούν  στο να αντιτάξουν απέναντι στους εργοδότες και τις κυβερνήσεις τους τον ταξικό συνδικαλισμό, το συνδικαλισμό της τάξης μας, παίρνει την πρωτοβουλία να οργανώσει για πολλοστή φορά τον αγώνα.
Ο εργοδοτικός και δικομματικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ-ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ όχι μόνο δεν πρόκειται να αντιδράσει, αλλά βάζει και πλάτη να περάσουν αυτά τα μέτρα.
Τα ίδια γίνονται και στον τοπικό σύλλογο Δασκάλων και Νηπ/γων, τα ίδια  και στην τοπική ΕΛΜΕ. Περιμένουν ΠΟΤΕ θα δεήσουν οι ομοσπονδίες , για να πάρουν πρωτοβουλία ως φερέφωνα του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Έχουν περιορίσει την όλη δράση των συνδικάτων σε χορούς πανηγύρια και δικαστικές αγωγές!


> ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ το πάγωμα των μισθών, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης (από 5 έως 17 χρόνια για τις γυναίκες στο δημόσιο), τη δραστική μείωση των παροχών Υγείας–Πρόνοιας, την προσωρινή και ανασφάλιστη δουλειά λάστιχο, τις νέες ιδιωτικοποιήσεις, τους νέους φόρους.
> ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ τις εξαγγελίες για το «νέο σύστημα πρόσληψης των εκπαιδευτικών», που χτυπάει ακόμα πιο έντονα το δικαίωμα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους, που δικαιολογεί και διαιωνίζει την αδιοριστία και την ανεργία των εκπαιδευτικών.


Κανείς δεν επιτρέπεται να έχει αυταπάτες για το τι επιδιώκουν μαζί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ. και οι μεγαλοβιομήχανοι.
Κανένας δεν πρέπει να δεχτεί τα μεγάλα τους ψέματα. Μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο παντού, στους μισθούς, στο ασφαλιστικό, στο εργασιακό. Αν δε σηκώσουμε τώρα το κεφάλι μας, δεν πρόκειται να αφήσουν τίποτα όρθιο.
Κανένας εργαζόμενος, κανένας εκπαιδευτικός, κανένας ωρομίσθιος, κανένας αναπληρωτής, δεν πρέπει να μείνει στην άκρη και αμέτοχος.
Κανένας δε μπορεί να γλιτώσει ή να αντιμετωπίσει μόνος του τη φτώχεια–ανέχεια, την ανεργία, τη ζωή χωρίς δικαιώματα.


ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ  16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 6:30 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΙΟ ΤΟ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΝΑ ΕΚΛΕΞΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΤΕΙΧΗ ΣΕ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΠΛΗΓΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΕΙΩΝΕΙ

Διαφήμιση