Αρχική Νέα Τοπικά ΠΑΜΕ: 17 Δεκέμβρη- Απεργία ορόσημο!

ΠΑΜΕ: 17 Δεκέμβρη- Απεργία ορόσημο!

10

 www.edupame.gr
Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τις χιλιάδες απεργούς εκπαιδευτικούς που έκαναν το βήμα στις 17 Δεκέμβρη. Χαιρετίζει όλους εκείνους που αγνόησαν τα κελεύσματα της απεργοσπασίας των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ, την κρατική τρομοκρατία και τον εκφοβισμό των ΕΔΕ, που υπεράσπισαν τη νομιμότητα του δίκιου τους!
Η επιτυχημένη απεργία που κήρυξαν τα ταξικά συνδικάτα στις 17 Δεκέμβρη, αποτελεί ισχυρή παρακαταθήκη για την πορεία του κινήματος. Έδωσε ισχυρό χαστούκι στο μαύρο μέτωπο πλουτοκρατίας, κυβέρνησης, ΝΔ, ΛΑΟΣ, εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού. Με πρωτοβουλία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στην εκπαίδευση, πάρθηκαν απεργιακές αποφάσεις από Γενικές Συνελεύσεις, ΔΣ σε ΕΛΜΕ και ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ. Η επιτυχία της απεργίας αποτέλεσε ράπισμα για την ξεπουλημένη πλειοψηφική ηγεσία της ΔΟΕ (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ), που κήρυξε απεργία για τις 16/12 (!!!) υπονομεύοντας την ίδια τη δυνατότητα των εκπαιδευτικών στην ενιαία και αποτελεσματική τους απάντηση. Ταυτόχρονα έδωσε απάντηση στους ελιγμούς και στα παιχνίδια υπονόμευσης της απεργίας από την πλειοψηφία της ΟΛΜΕ.
Η απεργία έγινε και πέτυχε!
Βάζει ακόμα πιο ισχυρά θεμέλια για την ανασύνταξη, την ισχυροποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος, τον αγωνιστικό και ταξικό προσανατολισμό του. Το καθιστά πιο ικανό και ώριμο να χαράσσει το δικό του δρόμο με βάση τα συμφέροντά του.
Χιλιάδες χώροι δουλειάς νέκρωσαν, εργοστάσια, γιαπιά, καράβια, γραφεία, σχολεία. Η απεργία είχε επιτυχία κόντρα σε «θεούς και δαίμονες», στην εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία, στην πιο άθλια και αισχρή απεργοσπασία, στην οποία πρωτοστάτησε η ΓΣΕΕ και στις δικαστικές απαγορεύσεις.
Η επιτυχία της απεργίας δείχνει περίτρανα ότι η γραμμή της απειθαρχίας και της σύγκρουσης είναι η μόνη γραμμή που μπορεί να οργανώνει την πάλη από τα κάτω, να κινεί μάζες, να έχει αποτελέσματα, να ανοίγει δρόμο για το μέλλον.
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!
Στις κραυγές για σεβασμό στο πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα, στους θεσμούς (Δικαιοσύνη, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, κλπ.), σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, όπου οι εκβιασμοί, οι φόβοι είναι εντονότεροι, ένα σημαντικό κομμάτι της εργατικής τάξης απάντησε με απεργία δηλώνοντας «κανένας νόμος, κανένας θεσμός δεν είναι πάνω και πέρα από το δικό μας δίκιο. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και αυτό το δίκιο στους δρόμους κρίνεται».
Στην απεργία αναμετρήθηκαν δύο κόσμοι.
Από τη μια μεριά είναι η τάξη που τρέφει και τρέφεται από την εκμετάλλευση του ανθρώπου και από την άλλη μεριά είναι η τάξη που παράγει τον πλούτο, η μόνη τάξη που έχει τη δύναμη να θέσει αυτόν τον πλούτο στην υπηρεσία του λαού.
Στην ταξική πάλη δε χωράνε «ήξεις-αφίξεις»! Η επίθεση στο ΠΑΜΕ, από το μαύρο μέτωπο πλουτοκρατίας, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού δε χωράει επανάπαυση, κανέναν εφησυχασμό. Έτσι, δίπλα στο μαύρο μέτωπο, πατώντας σε δυο βάρκες και τελικά μαζί με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, βρέθηκαν «ζαλισμένοι» οι συνδικαλιστές του ΣΥΝ αλλά και ένα τμήμα από το χώρο των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ που έκαναν λόγο οι αθεόφοβοι για «αριστερή απεργοσπασία του ΠΑΜΕ» (!!!), για διασπαστική και κομματική κινητοποίηση, αναμασώντας τα ίδια επιχειρήματα των εφοπλιστών που αποτυπώνονται στην αγωγή τους για να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των ναυτεργατών. Τα ίδια επιχειρήματα με τον ΣΕΒ και τον Παναγόπουλο!
Ένα βασικό συμπέρασμα πρέπει να βγάλουμε και είναι επείγον!
Οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες είναι βαρίδια, είναι μέρος του προβλήματος. 
Αν δεν απαλλαγούμε από αυτές, κίνημα υπεράσπισης των εργαζομένων, ανασύνταξη του κινήματος, δε μπορεί να υπάρξει!


    Ο πάγος έσπασε- ο δρόμος χαράχτηκε…            19 Δεκέμβρη 2009

Διαφήμιση