Αρχική Νέα Τοπικά Παράταση… γίγας για την υπόθεση της Αγγελικής, για τις 7/10/10

Παράταση… γίγας για την υπόθεση της Αγγελικής, για τις 7/10/10

13

   
   Αυτή τη φορά ήταν η απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που συμπεριλάμβανε και τις συγκοινωνίες, η αιτία που πήρε νέα αναβολή… γίγας η εκδίκαση της υπόθεσης του βαρύτατου τραυματισμού της δημοσιογράφου Αγγελικής Χατζηδημητρίου.
   Η μη δυνατότητα προσέλευσης μαρτύρων αλλά και δικηγόρων έκανε τόσο από πλευράς κατηγορουμένων όσο και πολιτικής αγωγής να ζητήσουν παράταση. Στην παράταση είχε συμφωνήσει η πολιτική αγωγή από την ώρα που ήταν δεδηλωμένη η πρόθεση από πλευράς ορισμένων κατηγορουμένων να επικαλεστούν την απεργία και σε μια λογική να εξευρεθεί κοντινή ημερομηνία που δεν θα υπήρχε κώλυμα σε κανένα δικηγόρο.
   Αν και προτάθηκαν έτσι στο προεδρείο οι δύο πρώτες συνεδρίες του Ιουνίου, η πρόταση της εισαγγελέας ήταν για τις 7 Οκτώβρη 2010.
   Η έδρα του δικαστηρίου εξέφρασε αρχικά τις επιφυλάξεις της, ενώ έκανε πρόταση η δίκη να αναβληθεί για σήμερα Παρασκευή 12/3/2010. Η πρόταση αυτή αντίκειται όμως σε απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου ότι σε περίπτωση που μια δίκη δεν ξεκινήσει καν, δεν μπορεί να μεταφερθεί για την επόμενη συνεδρία του δικαστηρίου.
Από πλευράς του συζύγου της Αγγελικής, σημειώθηκε ότι σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς η Αγγελική θα πρέπει να νοσηλευθεί και το προσεχή Φθινόπωρο στο Κέντρο της Γερμανίας (όπως έγινε πέρυσι από 26-8209 έως 15-12-2009), ζητώντας να οριστεί δικάσιμος στις 3 ή 10 Ιουνίου, που λίγο πριν το Προεδρείο είχε μάλιστα μεταφέρει άλλη υπόθεση.
   Ύστερα από ημίωρη διακοπή ανακοινώθηκε ότι τελικά η δίκη ορίζεται για τις 7/10.
   Στην ουσία με αυτόν τον τρόπο η δίκη πήγε 11 περίπου μήνες μετά την πρώτη εκδίκαση –ύστερα από δύο αναβολές- πέρυσι το Νοέμβριο, όπου το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου έκανε αποδεκτή την ένσταση που υπέβαλαν, περί ακυρότητας τού σε βάρος τους κατηγορητηρίου, οι 4 κατηγορούμενοι γιατροί.
   Έτσι αν κα το νέο κατηγορητήριο συντάχθηκε άμεσα και σε σύντομο χρονικό διάστημα ήρθε για εκδίκαση, εντούτοις η απεργία την έστειλε 8 μήνες μετά…
  
   Να θυμίσουμε ότι η Αγγελική Χατζηδημητρίου, κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ, είχε πέσει θύμα βίας από υπάλληλο φύλαξης σε εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Χίο. Κατηγορούμενοι είναι ιδιωτικός φύλακας του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Χίο, καθώς και τέσσερις γιατροί του νοσοκομείου του νησιού.
  
   Το περιστατικό συνέβη τον Απρίλιο του 2006. Ύστερα από πυρκαγιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο, η Αγγελική Χατζηδημητρίου μετέβη στο σημείο για ρεπορτάζ. Φύλακας της εγκατάστασης τράβηξε με βία τον ιμάντα του σακιδίου της κάμερας που ήταν περασμένη χιαστί στο λαιμό της δημοσιογράφου. Από τα απότομα και διαρκή τραβήγματα προκλήθηκε «ισχαιμική βλάβη στο αριστερό ημιμόριο της γέφυρας, διαχωρισμός δεξιάς σπονδυλικής αρτηρίας και απόφραξη της βασικής αρτηρίας προφανώς από θρόμβο εξαιτίας του διαχωρισμού».
Η 44χρονη δημοσιογράφος βρίσκεται σήμερα κλινήρης στο σπίτι της, χωρίς κίνηση στα άνω και κάτω άκρα, και επικοινωνεί μόνο με τα μάτια.
  
   Το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η ΕΣΗΕΑ, η ΠΟΕΣΥ, η ΕΣΗΕΠΗΝ, πολιτικά κόμματα και τοπικοί φορείς στη Χίο, με ανακοινώσεις τους, ζητούν να αποδοθούν ευθύνες, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στη δημοσιογράφο και μητέρα δύο παιδιών.

Διαφήμιση