Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή Γιάννης Ξενάκης: αποχαιρετιστήρια επιστολή στο προσωπικό του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου

Γιάννης Ξενάκης: αποχαιρετιστήρια επιστολή στο προσωπικό του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου

51


Αγαπητοί εργαζόμενοι του Νοσοκομείου μας.


Με απόφαση της από 31/3/2010 και με ΦΕΚ που μου κοινοποιήθηκε σήμερα 20/4/2010, η Υπουργός Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης λύνει πρόωρα τη σύμβαση εργασίας μου.
Δεν πικραίνομαι, δεν παραπονιέμαι, δεν αγανακτώ, αφού αυτό ισχύει διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις. Αν νιώθω κάποιο συναίσθημα να με πλημμυρίζει, αυτό δεν είναι άλλο από λύπη για ό,τι γίνεται στην πατρίδα μας, και εξαπατημένος γιατί πίστευα, βάσει των κυβερνητικών εξαγγελιών περί αξιοκρατίας, ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στον τόπο μας.
Φεύγω σήμερα, δε σαν κρύβω συγκινησιακά φορτισμένος, αλλά με τη συνείδησή μου ήσυχη ότι επιτέλεσα τα καθήκοντά μου με το κεφάλι ψηλά, γιατί προσπάθησα και εργάσθηκα όσο μπορούσα και με συναίσθηση της αξιοπρέπειας, της διαφανούς διαχείρισης και της ανάδειξης των ανθρωπίνων αξιών.
Αυτή η συγκινησιακή φόρτιση δεν απορρέει από πουθενά αλλού εκτός από το μοναδικό συναίσθημα που με διακατείχε αυτούς τους 34 μήνες που συνεργάσθηκα μαζί σας και με κυριεύει και σήμερα, την εκτίμησή μου, την αγάπη μου σε εσάς όλους που εργάζεστε στο Νοσοκομείο μας, στους νοσηλευόμενους συμπολίτες μας και τους οικείους τους.
Μαζί διαχειρισθήκαμε τον ανθρώπινο πόνο με αυταπάρνηση, ήθος, αξιοπρέπεια μέσα από αντίξοες συνθήκες, καμία φορά και μέσα από εντάσεις που προέκυπταν από την αγωνία για το συνάνθρωπό μας, και πιστεύω ότι τα καταφέραμε.
Θέλω μέσα από αυτές τις γραμμές να σας ευχαριστήσω όλους Ιατρούς, Νοσηλευτές, Διοικητικό και λοιπό προσωπικό για αυτή την προσπάθεια και το αποτέλεσμά της, που οι συμπολίτες μας έκριναν και θα συγκρίνουν.
Να ευχαριστήσω όλους τους θεσμικούς φορείς του νησιού μας για τη συνεργασία και την αμοιβαία εμπιστοσύνη. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε καλύτερο τον τόπο μας.
Θερμές ευχαριστίες στα μέλη και των δύο Διοικητικών Συμβουλίων του Νοσοκομείου μας που είχα την τιμή να προεδρεύω καθώς και στους στενούς συνεργάτες μου στη Διοίκηση και το προσωπικό του γραφείου μου.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τα τοπικά ΜΜΕ κι εκείνους που με την καλοπροαίρετη κριτική τους μας βοήθησαν να γίνουμε καλύτεροι.
Κλείνοντας, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ένιωσα πολύ όμορφα κοντά σας στο χώρο του Νοσοκομείου και να σας παρακαλέσω να βοηθήσετε και να συμπαρασταθείτε και στο Νέο Διοικητή στο δύσκολο έργο του.
Ο ευαίσθητος χώρος της υγείας δεν μπορεί να είναι κομματικό παραμάγαζο, όπως κάποιοι τον θέλουν, αλλά δικαίωμα και κατάκτηση του πολίτη.
Σας ευχαριστώ από καρδιάς.
Με τιμή


ΞΕΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Πρώην Διοικητής
του Νοσοκομείου Χίου

Διαφήμιση