Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Οικολόγοι Πράσινοι: απέχει πολύ ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ από τις ανάγκες της ΤΟ.Α.

Οικολόγοι Πράσινοι: απέχει πολύ ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ από τις ανάγκες της ΤΟ.Α.

10

 ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»: ΑΠΕΧΕΙ ΠΟΛΥ


ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ


 Για τις σημερινές εξαγγελίες της κυβέρνησης για τον «Καλλικράτη», ο εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Παρασκευόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Τα μέτρα απέχουν πολύ από τη μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη η αυτοδιοίκηση.


Μεγαλύτεροι δήμοι δε σημαίνει και καλύτερη λειτουργία τους, αλλιώς θα την βλέπαμε ήδη στους μεγάλους δήμους της χώρας.


Κέντρο βάρους παραμένει η εκλογή τοπικού άρχοντα, αντί για επιλογή προγραμμάτων και πολιτικών, διατηρώντας το σημερινό έλλειμμα δημοκρατίας και διαφάνειας.


Αρμοδιότητες μεταφέρονται χωρίς τους αντίστοιχους πόρους, την ώρα που δεν είναι καν σίγουρο ποιες χρηματοδοτήσεις θα επιβιώσουν από τις υποδείξεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.


Από την πλευρά μας, οι Οικολόγοι Πράσινοι επιμένουμε στην ανάγκη να συνδεθεί η αυτοδιοίκηση με την τοπική δημοκρατία και την ποιότητα ζωής, λειτουργώντας και ως δίχτυ ασφαλείας σε καιρούς κρίσης.


 Στην κατεύθυνση αυτή θα καταθέσουμε και συγκεκριμένες προτάσεις».


 Ο συντονιστής της Θεματικής Ομάδας των Οικολόγων Πράσινων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Κώστας Διάκος δήλωσε:


«To νομοσχέδιο για τον Καλλικράτη κατατίθεται πολύ βεβιασμένα, λαμβανομένης υπόψη της κρισιμότητας των προβλημάτων που επιδιώκει να αντιμετωπίσει.


Χαρακτηριστικά επισημαίνουμε ότι δεν υπάρχει κοστολόγηση του νομοσχεδίου, η δε οικονομική του στήριξη από το πρόγραμμα ΕΛΛ.Α.Δ.Α. είναι απολύτως αόριστη, χωρίς προσδιορισμένα τα ύψη των απαιτούμενων πόρων.


Επιπλέον ο Καλλικράτης – δυστυχώς – διατηρεί το δημοκρατικό έλλειμμα με όλες τις εκλογικές διατάξεις που προϋπήρχαν – πλην της αλλαγής σε 50+1 – και δυσχεραίνει τις εσωτερικές επιλογές των δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων με τις προϋποθέσεις που θέτει περί εναλλαγής.


Δεν διαφαίνεται ουσιαστική αποκέντρωση ενδο-αυτοδιοικητικά, καθώς από πουθενά δεν προκύπτουν πόροι και υποδομές για τα αυτοδιοικητικά διαμερίσματα».


                
                                     Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Διαφήμιση