Αρχική Νέα Τοπικά Δήλωση ΓΓ Περιφέρειας Σ. Θεολογίτου για ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

Δήλωση ΓΓ Περιφέρειας Σ. Θεολογίτου για ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

7

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΜετά την παρουσίαση από τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Γιάννη Ραγκούση του σχεδίου «Καλλικράτης», η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφία Θεολογίτου προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:
«Με τον «Καλλικράτη» κάνουμε πραγματικότητα μια από τις θεμελιώδεις προγραμματικές μας δεσμεύσεις, είναι ένα μεγάλο άλμα για ένα καλύτερο κράτος και για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Ελλάδας. Κράτος σύγχρονο και αποτελεσματικό που ανοίγει νέους δρόμους ανάπτυξης, ένα κράτος «νοικοκύρη», που έχει ανάγκη ο Έλληνας πολίτης, που σέβεται τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, ένα κράτος βοηθό του πολίτη και της επιχείρησης.
Στο πλαίσιο της νησιωτικότητας οι δήμοι αποκτούν ακόμη περισσότερες αρμοδιότητες ώστε να αναδειχθούν σε πραγματικά κυβερνεία. Εισάγεται ένα πλαίσιο λειτουργίας της διοίκησης προσαρμοσμένο στις ανάγκες της νησιωτικότητας, ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των νησιωτών τις τελευταίες δεκαετίες να διαχειρίζονται μόνοι τους τα προβλήματα του τόπου τους. Η προβλεπόμενη ενδοδημοτική αποκέντρωση δίνει νέα υπόσταση στο χωριό και στη γειτονιά, βελτιώνει τις υπηρεσίες που παρέχονται στον πολίτη και του πιο απομακρυσμένου χωριού, με την αξιοποίηση της πληροφορικής και με την φυσική παρουσία πολυκαταρτισμένων υπαλλήλων.
Η πρόταση είναι σε διαβούλευση και με τις διαδικασίες που προβλέπονται, μέσω των συλλογικών οργάνων ή και ο κάθε πολίτης ξεχωριστά μπορεί να καταθέσει τις προτάσεις του. Ουσιαστική συμμετοχή στην διαβούλευση και να μην εξαντληθούμε σε ενέργειες που καταργούν τον διάλογο. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της διαβούλευσης θα βοηθήσω στο διάστημα που απομένει στην καλύτερη δυνατή προετοιμασία για την εφαρμογή της λύσης που θα επιλεγεί».