Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Συντονιστικό ΣΥΡΙΖΑ Χίου: Έχουμε όλοι μας καθήκον να ανατρέψουμε αυτήν την...

Συντονιστικό ΣΥΡΙΖΑ Χίου: Έχουμε όλοι μας καθήκον να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική

6

 Συντονιστικό ΣΥΡΙΖΑ Χίου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ


Χίος, 06.05.2010


Μετά από χρόνια λιτότητας, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι συμβασιούχοι και οι άνεργοι, πρέπει να πληρώσουν ακόμη μια φορά τον λογαριασμό για τη σωτηρία των επιχειρήσεων και των τραπεζών. Ζώντας καθημερινά κάτω  από  τον διαρκή εκβιασμό του κέρδους και των αγορών,  συκοφαντημένοι,  με τις κοινωνικές ανάγκες να θεωρούνται αναχρονισμός άξιος σαρκασμού από τον ολοκληρωτισμό της εκμετάλλευσης, οι πολίτες της χώρας αντέδρασαν μαζικά, πραγματοποιώντας σε όλες τις ελληνικές πόλεις, τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων χρόνων. Στη Χίο, μια εντυπωσιακή σε μέγεθος και παλμό πορεία, που προέκυψε από την αυθόρμητη συνένωση των ξεχωριστών συγκεντρώσεων, διέσχισε τους δρόμους της πόλης με συνθήματα ενάντια στην επιχειρούμενη ισοπέδωση του βιοτικού επιπέδου και των κοινωνικών κατακτήσεων.


Η αντίδραση της κοινωνίας, που αγνοείται συστηματικά, δείχνει τον τρόπο και τη δυνατότητα  ανατροπής της βαρβαρότητας  της νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Η κοινωνία που βγήκε στους δρόμους δείχνει τη μοναδική διέξοδο από την κρίση.


Το τραγικό γεγονός του άδικου θανάτου των τριών εργαζομένων της MARFIN, προκαλεί αυτονόητα τεράστια θλίψη και οδύνη σε όλους μας. Όμως, το κοινωνικό κίνημα δεν είναι υπεύθυνο για την τραγική απώλεια αθώων πολιτών (που με ευθύνη του εργοδότη τους βρίσκονταν σε κεντρικό κατάστημα όπου έγιναν θύματα ανεγκέφαλων ή προβοκατόρων), και η βαθειά θλίψη μας δεν μπορεί να περιορίσει την αγανάκτησή μας για τις απάνθρωπες κυβερνητικές πολιτικές και την απίστευτη αστυνομική βία και τρομοκρατία που εκδηλώθηκε ενάντια στους διαδηλωτές. Αυτό το τραγικό γεγονός δεν νομιμοποιεί την κυβέρνηση να συνεχίσει μια πολιτική που απορρίπτει πλέον κατηγορηματικά η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. 


Έχουμε όλοι μας καθήκον να  ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική.


ΟΤΑΝ Η ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ Η ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ

Διαφήμιση