Αρχική Νέα Τοπικά Βερολίνο: συγκέντρωση συμπαράστασης στην Ελλάδα

Βερολίνο: συγκέντρωση συμπαράστασης στην Ελλάδα

8

 ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!


ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ!


Τρία εκατομμύρια συμμετείχαν στη γενική απεργία της Τετάρτης στην Ελλάδα.
Μόνο στην Αθήνα έφτασαν οι διαδηλωτές τους 100.000. Φώναζαν: “Την κρίση να πληρώσουν οι κλέφτες που τη δημιούργησαν”. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων. Την ίδια στιγμή ο γερμανικός τύπος γράφει: “Η πτωχευμένη Ελλάδα παίρνει το πιο παχύ τσεκ της ιστορίας”. Λες και δωρίζεται κάτι εδώ πέρα. Το “πακέτο βοήθειας” της ΕΕ και του ΔΝΤ των 110 εκ. Ευρώ πρόκειται επί της ουσίας για ένα “πακέτο κέρδους” προς όφελος των τραπεζών! Οι γερμανικές τράπεζες είναι οι δεύτεροι μεγαλύτεροι δανειστές της Ελλάδας. Πρώτα απ’ όλες η Deutsche Bank, η Commerzbank, η Hypo Real Estate, η Finanzmonopole Allianz, η Muncher Ruck και η Postbank. Είναι όλοι αυτοί οι κερδοσκόποι που συμβάλλουν αποφασιστικά στη σημερινή κατάσταση.

Τα συμφέροντα και του γερμανικού κεφαλαίου επωφελήθηκαν από την κατάσταση της Ελλάδας. Δεν είναι ο λαός που οδήγησε τα πράγματα στο αδιέξοδο. Είναι ο καπιταλισμός και η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας. Ο μέσος μισθός στην Ελλάδα δεν ξεπερνά τα 800 Ευρώ, ενώ η μέση σύνταξη τα 500, με κόστος ζωής ίδιο αν όχι και υψηλότερο από τη Γερμανία. Το 67,5% των συνολικών φόρων του 2009 δεν είχε άλλο προορισμό από την “τσέπη” των ελληνικών και διεθνών τραπεζών, των καπιταλιστών, των λίγων πλούσιων μεγαλοϊδιοκτητών, που κατακλέβουν τον παραγόμενο πλούτο και το δημόσιο. Τώρα για όλα αυτά καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι μέσα από τη μείωση των μισθών και των συντάξεων, την αύξηση του ΦΠΑ, την κατάργηση της ασφάλισης και των δημόσιων κοινωνικών παροχών. Η κυβέρνηση της Μέρκελ προβάλλεται ως ο ισχυρός παίχτης μέσα στη δικτατορία της ΕΕ, φορτώνοντας τα βάρη της κρίσης στις πλάτες του λαού. Είναι επίκαιρο ερώτημα πότε θα δούμε την ιστορία να επαναλαμβάνεται και στη Γερμανία. Χαρακτηριστική είναι η επίθεση στους άνεργους του ταμείου ανεργίας.


Κι όμως οι εργαζόμενοι, οι νεολαίοι και οι αγρότες της Ελλάδας δε θέλουν να βαδίσουν σ’ αυτό το δρόμο. Αυτό δείχνουν οι μαζικές απεργίες και οι διαδηλώσεις με τις συγκρούσεις των τελευταίων εβδομάδων. Η αντίστασή τους στρέφεται όχι μόνο απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και ενάντια στην ΕΕ, το ΔΝΤ, το κεφάλαιο. Ο αγώνας του λαού είναι δίκαιος. Χρειάζονται τη στήριξη και την αλληλεγγύη των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων και των συνταξιούχων από όλη την Ευρώπη! Το σήμα που φτάνει σήμερα από την Ελλάδα πρέπει να ακουστεί και εδώ: Τα βάρη της κρίσης πρέπει να πληρωθούν από αυτούς που τα δημιούργησαν, το διεθνές κεφάλαιο, τα συμφέροντα και τις τράπεζες!


ΟΛΟΙ ΔΕΥΤΕΡΑ, 10.5.2010 ΣΤΙΣ 6μμ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡΠΛΑΤΣ


(Η πρωτοβουλία υποστηρίζεται προς το παρόν από οργανώσεις – χώρους – αγωνιστές της Αριστεράς:)


ΑΝΤΑΡΣΥΑ Βερολίνου, μέλη των Linke στην ελληνική ένωση, BASG (εναλλακτική κίνηση αλληλεγγύης και αντίστασης Βερολίνου), ομάδα εργατική εξουσία, MLPD (μαρξιστικό- λενινιστικό κόμμα Γερμανίας), νεολάια Revolution, Αραβική Ένωση, πρωτοβουλία αλληλεγγύης στην Tekel, γυναικεία οργάνωση, SI (διεθνιστική αλληλεγγύη).