Αρχική Νέα Τοπικά Περιφέρεια Β. Αιγαίου: Επιχειρησιακή Συμφωνία Υλοποίησης του προγράμματος ΕΣΠΑ

Περιφέρεια Β. Αιγαίου: Επιχειρησιακή Συμφωνία Υλοποίησης του προγράμματος ΕΣΠΑ

16

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Επιχειρησιακή Συμφωνία Υλοποίησης του προγράμματος ΕΣΠΑ, υπεγράφη μεταξύ της Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκας Κατσέλη και της Γενικής Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφίας Θεολογίτου, κατά την διάρκεια της 2ης Συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων των Επιτροπών Παρακολούθησης, των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, που διεξήχθη, την Πέμπτη 6 Μαΐου, στην Αθήνα.
Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφία Θεολογίτου, δήλωσε ότι: «Με την παρούσα Επιχειρησιακή Συμφωνία επιλύεται ένα σημαντικό διαχειριστικό εμπόδιο που αφορούσε τις εκχωρήσεις από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στην Περιφέρεια, γίνεται πράξη η εξαγγελία για εκχώρηση του συνόλου των πόρων στην ελληνική περιφέρεια και πλέον το Βόρειο Αιγαίο έχει την δυνατότητα να προχωρήσει άμεσα στην ενεργοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ».
Η ατζέντα της 2ης Συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων των Επιτροπών Παρακολούθησης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) αφορούσε σημαντικά ζητήματα για την εξέλιξη του ΕΣΠΑ, όπως η πορεία υλοποίησης του, ο προγραμματισμός ενεργειών για το επόμενο διάστημα, καθώς και η λειτουργική διασύνδεση του με το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της χώρας μας.

Διαφήμιση