Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΝΕ Χίου του ΚΚΕ: ΠΑΣΟΚ- «Κλέφτης κι απάνω πιότερο»

ΝΕ Χίου του ΚΚΕ: ΠΑΣΟΚ- «Κλέφτης κι απάνω πιότερο»

8

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ


Είναι αναντίρρητο το γεγονός ότι αυτό που περίσσευε πάντα στο ΠΑΣΟΚ και στις κυβερνήσεις του ήταν το απύθμενο θράσος , που αποδεικνύεται καθημερινά και με τοπικά παραδείγματα του νησιού μας.
Με δύο παρεμβάσεις κομματικών του οργάνων, μία με ανακοίνωση της Νομαρχιακής του επιτροπής και μία με την κοινοποίηση της τοποθέτησης της βουλευτού Ελπίδας Τσουρή σε αρμόδια επιτροπή της Βουλής, επιχειρεί να εφαρμόσει το ρητό:
«Κλέφτης κι απάνω πιότερο».
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που εκτέλεσε εν ψυχρώ τις εργατικές, λαϊκές κατακτήσεις δεκαετιών, που έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη των εργαζομένων και οδηγεί στην ένδεια και στην απομόνωση χιλιάδες εργατικές οικογένειες, τολμά να εξισώνει με τέτοιες ανακοινώσεις θύτες και θύματα, τολμά να εμπαίζει ανερυθρίαστα το χιώτικο λαό που γνωρίζει και ποιος είναι ο Τσουκάτος και ποιος είναι ο Βίος και ποιοι οι συνεταίροι του Κοσκωτά και της Siemens!
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ η οποία προεκλογικά έλεγε ότι υπάρχουν λεφτά και θα τα βρει, η οποία προεκλογικά υποσχόταν αυξήσεις και έθετε κόκκινες γραμμές , τολμούν να λένε ότι είπε την αλήθεια στον ελληνικό λαό!
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που διχοτομεί το Αιγαίο με τις εντολές του ΝΑΤΟ, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , που έχει εκχωρήσει και εκχωρεί γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές, παραδίδοντας σε αυτούς λιμάνια , πλοία, στρατεύματα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ η οποία μαζί με το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, μαζί με τη ΝΔ και τους φασίστες προβοκάτορες του ΛΑΟΣ έχουν στήσει χορό στο σβέρκο του λαού, πάει πολύ να μιλά για πατριωτισμό, πάει πολύ όλοι αυτοί να μιλάνε για πατρίδα, όταν πατρίδα γι αυτούς είναι τα κέρδη τους, πατρίδα γι αυτούς είναι η φωνή των αφεντικών τους!
Πάει πολύ η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ Τσουρή, συνυπεύθυνη και υπόλογη η ίδια για το διαρκές έγκλημα σε βάρος του λαού μας, θρασύτατα εμμέσως πλην σαφώς να εγκαλεί το ΚΚΕ γιατί ορθά κοφτά και στο φως της μέρας παλεύει να ανατρέψει την αστική δημοκρατία τους, που τσαλαπατά τα δικαιώματα των εργαζομένων, εγκαλεί το ΚΚΕ που ανοιχτά διακηρύσσει την απειθαρχία και ανυπακοή στο αστικό σύνταγμα, διατρανώνοντας ότι «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα συμφέροντα του κεφαλαιοκράτη».
Πάει πολύ η κ. Βουλευτής, να μας δίνει μαθήματα σοβαρότητας και αξιοκρατίας, εκπροσωπώντας το κόμμα της, όταν συνεργάζονται και ψηφίζουν μαζί με τους φασίστες του ΛΑΟΣ την αντιλαϊκή λαίλαπα, όταν εργολαβικά μαζί με τη ΝΔ έχουν αναλάβει να τρομοκρατήσουν το λαό και να συνθλίψουν τα δικαιώματά του, όταν ζούμε στη Χίο και ξέρουμε με ποια αξιοκρατία και σε ποιες τσέπες πηγαίνουν οι υπερβάσεις των έργων, αλλά και πώς το άριστοι που λέγανε σε όλους τους τόνους μετατράπηκε σε αρεστοί στην αυλή τους.
Ας πάρουν χαμπάρι οι του ΠΑΣΟΚ και οι πρωτοκλασάτοι παρατρεχάμενοί τους, ας πάρουν χαμπάρι οι της ΝΔ και του φασιστομάγαζου του ΛΑΟΣ, ότι 92 χρόνια το ΚΚΕ δηλώσεις μετανοίας στο αστικό καθεστώς δεν υπέγραψε και ούτε πρόκειται να υπογράψει. Με το αίμα μας έχουμε κατακτήσει την τωρινή μας δράση, με το αίμα μας αν χρειαστεί θα την περιφρουρήσουμε. Με τη θέληση του λαού μας θα τους ανατρέψουμε και αυτούς και την ψευτοδημοκρατία τους και το σύνταγμά τους!
Μιας όμως και αντί να σιωπούν βγάζουν και γλώσσα ας μας πουν:
α) Πού ακριβώς λέει το Σύνταγμα ότι πρέπει να καταργηθεί ο 13ος και ο 14ος μισθός του εργαζόμενου;
β) Σε ποια διάταξη του Συντάγματος αναφέρεται ότι είναι «νόμιμο» να κοπεί η 13η και η 14η σύνταξη του συνταξιούχου;
γ) Αυτοί που έχουν προκαλέσει 1.000.000 ανέργους, τι έχουν να μας πουν για τη διάταξη του Συντάγματος που λέει ότι η εργασία είναι δικαίωμα για όλους;
δ) Οι «έμποροι» της μόρφωσης και του ανθρώπινου πόνου, τι έχουν να μας πουν για τη διάταξη του Συντάγματος περί δημόσιας δωρεάν Παιδείας και περί δημόσιας δωρεάν Υγείας;
ε) Τι έχουν να μας πουν για τη διάταξη του Συντάγματος περί εθνικής κυριαρχίας οι χειροκροτητές ενός πρωθυπουργού που μιλά για «περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας» της χώρας;
στ) Τα τσιράκια μιας κυβέρνησης που ισχυρίζεται ότι η χώρα τελεί υπό «κηδεμονία» τι έχουν να μας πουν για τη διάταξη του Συντάγματος που μιλά περί λαϊκής κυριαρχίας;
ζ) Γιατί αντί να βουτήξουν τα 2/14 από το υστέρημα του συνταξιούχου,
δεν έπαιρναν τα 2/14 από το περίσσευμα των τραπεζών, που κατέχουν πλούτο ίσο με 600 δισ., ώστε να εξοικονομήσουν (για την πατρίδα) 86 δισ.
η) Γιατί δεν πήραν τα 2/14 από το περίσσευμα των πολυεθνικών και των μονοπωλίων που λειτουργούν στην Ελλάδα και κατέχουν πλούτο 700 δισ., ώστε να εξασφαλίσουν 100 δισ.
θ) Γιατί δεν πήραν τα 2/14 από το περίσσευμα των 500 δισ. που διακινούνται ετησίως μέσω «οφ σορ» εταιρειών από την Ελλάδα, ώστε να εισπράξουν 72 δισ.
Με το σύνολο των 258 δις.-αν έπρατταν αυτά- όχι μόνο θα σωζόταν ο μισθός και η σύνταξη του εργάτη και του απόμαχου της δουλειάς, αλλά θα εξαφανιζόταν και ολόκληρο το δημόσιο χρέος!
Αν όμως για πολλοστή φορά αποδεικνύει το ΠΑΣΟΚ μαζί με την τοπική του ηγεσία κάτι, είναι ότι αναγορεύεται σε άξιο απόγονο του πρεσβυτέρου Γ, Παπανδρέου που αιματοκύλησε το λαό στα Δεκεμβριανά, της κυβέρνησης του Πλαστήρα που εκτέλεσε τον Μπελογιάννη, των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου με το «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» , που το κατάντησε στην παραμονή των βάσεων και στην πρόσδεση στο άρμα της ΕΕ , για να φτάσουμε στο περίφημο «Ευχαριστούμε τους Αμερικανούς» των κυβερνήσεων του Σημίτη!
Για το ΠΑΣΟΚ όμως η ΝΤΡΟΠΗ είναι λέξη που παντελώς απουσιάζει από το πολιτικό του λεξιλόγιο.
Το δίκιο όμως θα κριθεί στους δρόμους και εκεί θα πάρουν την απάντησή τους και το ΠΑΣΟΚ και τα σοβαρά κόμματα η ΝΔ και οι προβοκάτορες του ΛΑΟΣ!


10-5-2010