Αρχική Νέα Τοπικά Απάντηση Νομαρχίας σχετικά με το άνοιγμα πολυκαταστήματος στο κέντρο της πόλης

Απάντηση Νομαρχίας σχετικά με το άνοιγμα πολυκαταστήματος στο κέντρο της πόλης

9

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας  ΑΛΗΘΕΙΑΣ, στις 12 Μαίου με θέμα την αδειοδότηση πολυκαταστήματος σε ακίνητο της οδού Τσουρή 2, κινεζικών συμφερόντων η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση με επιστολή του Νομάρχη Πολύδωρου Λαμπρινούδη, διευκρινίζει τα εξής:
1) Όσον αφορά την αδειοδότηση καταστημάτων εμβαδού έως 500 τ.μ., σύμφωνα με τη νομοθεσία, δεν απαιτείται ειδική αδειοδότηση, ενώ την ευθύνη έχει ο Δήμος στην περιοχή του οποίου ανήκει το κατάστημα.
2) Αναφορικά με την αδειοδότηση καταστήματος σε ακίνητο της οδού Τσουρή 2, όπου πρόκειται σύμφωνα με τις καταγγελίες του κ. Νίκου Δηράκη, προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου, να ιδρυθεί κατάστημα λιανικού εμπορίου κινέζικων συμφερόντων, ενημερώνουμε ότι έχουμε ζητήσει από την αρμόδια Πολεοδομία του Δήμου Χίου να μας γνωστοποιήσει την ακριβή έκταση του ακινήτου. Μέχρι σήμερα, 12/5/2010, δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση.

Εφόσον η Ν.Α. Χίου ενημερωθεί από την Πολεοδομία του Δήμου Χίου ότι το εμβαδό του συγκεκριμένου ακινήτου υπερβαίνει τα 500 τ.μ., τότε θα εφαρμοστούν όσα προβλέπονται από το νόμο N. 3377/05, καταλήγει ο κ. Νομάρχης.