Αρχική Νέα Τοπικά Γνωμοδότηση Νομαρχίας για υδατοκαλλιέργειες προκαλεί έκρηξη Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας και ΝΑΣ, γιατί δεν...

Γνωμοδότηση Νομαρχίας για υδατοκαλλιέργειες προκαλεί έκρηξη Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας και ΝΑΣ, γιατί δεν συζητήθηκε καν στο Δ. Ομηρούπολης

5

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ.Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης και η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία, θεωρούν απαράδεκτο και καταδικαστέο, το γεγονός ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου με σχετικό έγγραφο που υπογράφεται από το Νομάρχη Χίου Πολύδωρο Λαμπρινούδη και τις αρμόδιες υπηρεσίες, προέβη σε γνωμοδότηση για τη Μελέτη Περιοχών Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών Β. Αιγαίου, ερήμην των τοπικών κοινωνιών των οικισμών Λαγκάδας και Συκιάδας, των τοπικών συμβουλίων και του τοπικού συλλόγου προστασίας του περιβάλλοντος.
Εκμεταλλευόμενη η Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση τη μόνιμη Νιρβάνα στην οποία βρίσκεται η δημοτική αρχή, την παρέκαμψε για πολλοστή φορά μη τηρώντας έστω και αυτή τη θεσμική δεοντολογία που όφειλε να κρατήσει, γεγονός επίσης απαράδεκτο.
Την ώρα που οι τοπικοί φορείς, σύσσωμος ο κόσμος της Λαγκάδας και Συκιάδας , αγωνίζονται για να απομακρυνθούν οι ιχθυοκαλλιέργειες στην ανοικτή θάλασσα για να αποσυμφορηθούν οι βεβαρυμμένοι κόλποι, την ίδια αυτή ώρα υπάρχουν απόψεις της νομαρχίας και των υπηρεσιών της καταστροφικές για τον τόπο όπως:
«Η χωροθέτηση….οριοθετείται πολύ περιορισμένα χωρίς ευρεία προοπτική…..ο σχεδιασμός τοποθετείται στις υφιστάμενες καταστάσεις και δεν προτείνονται λύσεις στις προκλήσεις ενός ταχύτατα αναπτυσσόμενου κλάδου…» και καταλήγει σε προτάσεις «…λαμβάνοντας υπόψη και τις απόψεις που μας κατέθεσαν οι Εταιρείες υδατοκαλλιεργειών του νησιού μας».
ΝΑ λοιπόν που ΕΛΕΩ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ξεκαθαρίζει και το τοπίο για το ποιοι θα κάνουν κουμάντο στο νησί ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΠΛΕΟΝ και ποιανών η γνώμη θα περνά. ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ, άλλωστε στο άρθρο 23 αναφέρεται ευθαρσώς αυτή η προοπτική.
ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΣΤΗΡΩΝ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!
Επί του πρακτέου  οι υπηρεσίες με τις προτάσεις τους, διευρύνουν τις υπάρχουσες ιχθυοκαλλιέργειες  σε όλους τους υφιστάμενους χώρους κατ’ εντολή των ιχθυοκαλλιεργητών- άλλωστε αυτοί βρίσκονται μέσα στο νομαρχιακό συμβούλιο- και ταυτόχρονα τσαλαπατούν τη ζωή και τα όνειρα των κατοίκων της Συκιάδας –Λαγκάδας και των αγώνων  τους.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:
* ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΤΑΣΗ
* ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΗΜΟΥ, ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ –ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ
* ΝΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗ ΛΑΓΚΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ.
Κλείνοντας διατρανώνουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε τα χωριά μας να αποτελέσουν βορά στους μεγαλοεπενδυτές υδατοκαλλιεργητές και στους πολιτικούς τους εκπροσώπους, που νομίζουν ότι βρήκαν την ευκαιρία να αλώσουν τα πάντα!
Όλοι θα πληρωθούν στις επερχόμενες εκλογές με το νόμισμα που τους αξίζει .
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ