Αρχική Απόψεις Aρθρα Βασίλης Μαυρέλος: παρέμβαση ενότητας για αγώνα διαρκείας

Βασίλης Μαυρέλος: παρέμβαση ενότητας για αγώνα διαρκείας

7

 *( για μια παρέμβαση ενότητας κι αγώνα μπροστά στις γενικές συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων και των Νομαρχιακών Τμημάτων της ΑΔΕΔΥ, 20-29 Μάη)
                                                                                                                                                                         


ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ!!!
πληροφορίες: εντός (κυβέρνηση-δικομματισμός-ΛΆΟΣ-Βγενόπουλοι,Ντόρα)
                      εκτός (ΔΝΤ-ΕΕ-Μέρκελ-Στρος Καν-Όλι Ρεν)

Αυτές τις μέρες ξετυλίγεται μια μεγάλη επίθεση,μια τεραστίων διαστάσεων επιδρομή,μια δραματική ανακατανομή πλούτου απ’όλους εκείνους που τα προηγούμενα χρόνια τα κέρδη τους είχαν εκτιναχθεί στο «κόκκινο» με μέτρο τη διόγκωση της φτώχειας και την αποδυνάμωση κάθε εργασιακής αξιοπρέπειας.
Το ΔΝΤ, η ΕΕ σε συντονισμό με την κυβέρνηση,την εγχώρια τρόικα,τους τραπεζίτες,τους διατεταγμένους δημοσιογράφους,τα εξαγορασμένα ΜΜΕ ,το μεγάλο κεφάλαιο-τους εφοπλιστές,τους βιομηχάνους,την αστική τάξη στήνουν ένα τρελό πάρτυ,ένα ξέφρενο χορό πάνω στις κατακτήσεις του κινήματος του τελευταίου αιώνα και στα δικαιώματά μας που κερδήθηκαν με αγώνες,θυσίες και αίμα.
Ένας είναι ο στόχος τους.Να μεγενθύνουν,να πολλαπλασιάσουν τα πλούτη τους μέσα από την τρομοκρατία των απλών ανθρώπων του καθημερινού μόχθου και τη δήθεν συνευθύνη τους για την οικονομική κρίση και τη χρεοκοπία της χώρας.
Θέλουν να μας γυρίσουν έναν αιώνα πίσω.Επιδιώκουν μια βαθιά κοινωνική οπισθοδρόμηση.
Από την Ελλάδα που βρισκόταν τάχα στο βαθύ πυρήνα της ΟΝΕ το 2004,να μετράμε σήμερα λουκέτα και ανέργους,σε μια άγρια και πρωτοφανή επέλαση σε ολόκληρη τη ζωή μας:
-με το ληστρικό γιουρούσι στους μισθούς,στις συντάξεις και στο εισόδημα,
-με τη φοροεπιδρομική λεηλασία
-με το ασφαλιστικό φουρνέλο, τη  συρρίκνωση των συντάξεων, τη μετατροπή τους σε επιδόματα «ελεημοσύνης» και «κηδείας»,
-με την ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων,
-με νέα απόπειρα για κατάργηση της σταθερής εργασίας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στις επιχειρήσεις κοινής οφέλειας,
-με την έξαρση της ακρίβειας και της φτώχειας,
-με την εξαθλίωση  που θα συντελείται όλο και πιο συχνά μπροστά στα μάτια μας .
Δε θα σταματήσουν όμως εδώ.Ήδη ζυμώνουν και μας προετοιμάζουν για επόμενους γύρους μέτρων που θα προβλέπουν:                              -νέες περικοπές μισθών,συντάξεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα,
-άρση της μονιμότητας,
-κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων,
-περαιτέρω απελευθέρωση των απολύσεων,
-ξεπούλημα όποιου κομματιού έχει μείνει ακόμα κοινωνικό και δημόσιο.
Μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο και πρέπει να απαντήσουμε τώρα,ακόμα πιο δυνατά,πιο μαζικά,πιο αποφασιστικά.
Να ακυρώσουμε το πρόγραμμα «Σταθερότητας και Ανάπτυξης» της κυβέρνησης και το «Σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ»,να ανατρέψουμε τους αντιδραστικούς νόμους που μας ρημάζουν τη ζωή.
Δεν τους ανεχόμαστε άλλο, δεν αντέχουμε την πολιτική της κυβέρνησης,τη Μέρκελ,τον Αλμούνια,τον Όλι Ρεν και τον Στρος Καν που μας «πήραν» κυριολεκτικά «τα μέτρα».Αρνούμαστε να πληρώσουμε πάλι εμείς τα σπασμένα και να «πίνουν όλοι αυτοί στην υγειά μας,στην υγεία του κορόιδου».Δεν τους χρωστάμε,μας χρωστάνε.Δε θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα και τα κλεμμένα.
Το δημόσιο χρέος και η κρίση είναι αποκλειστικά δικό τους κατόρθωμα.Είναι σύμφυτη με την εκμετάλλευση, με το σύστημα της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας  τους.Αυτό τα δημιούργησε, αυτοί κέρδιζαν τόσο καιρό και αυτοί θέλουν τώρα να μας τα πάρουν όλα.
Τα προβλήματα όμως που αντιμετωπίζουμε εμείς,ο κόσμος της εργασίας και της δημιουργίας, παρά τις όποιες διαφορές μας, είναι κοινά.
Γι’αυτό όλοι μαζί αντιδράμε και αντιστεκόμαστε σ’αυτό το σάρωμα.Γι’αυτό θα πλημμυρίσουν πολλές φορές ακόμα οι δρόμοι με εκατοντάδες χιλιάδες  απεργούς  και διαδηλωτές.
Δε θα γίνουμε ούτε οι ιδανικοί αυτόχειρες,ούτε παιδοκτόνοι,ούτε οι σύγχρονες Ιφιγένειες,για να πνεύσει ούρειος άνεμος στο πλιάτσικο της κερδοφορίας του κεφαλαίου, των τοκογλύφων,των απατεώνων,ντόπιων και ξένων.
Είμαστε οι πολλοί.Έχουμε το δίκιο,μπορούμε να τους σταματήσουμε!
 -Κάτω τα αντιλαϊκά μέτρα Κυβέρνησης- ΔΝΤ- ΕΕ.
-Κάτω το αντιασφαλιστικό τερατούργημα που κατεδαφίζει τις ζωές μας.
-ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
-ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΗΣ!
με :συντονισμένους,(δια)κλαδικούς-εργατοϋπαλληλικούς απεργιακούς αγώνες κλιμάκωσης,έντασης και προοπτικής,                                                     με : επαναλαμβανόμενες-εναλλασσόμενες μορφές που θα προδιαγράφουν κορύφωση,αποτέλεσμα και  νικηφόρα έκβαση,
με: επιτροπές αγώνα παντού,  σε όλα τα επίπεδα και σε όλη την κλίμακα της οργάνωσής του,                                                                      με :  συλλαλητήρια,διαδηλώσεις,πολύμορφους αποφασιστικούς ακτιβισμούς,εξωστρεφή δράση στην κατεύθυνση διεύρυνσης,ενίσχυσης των κοινωνικών συμμαχιών και της οικοδόμησης ενός παλλαϊκού μετώπου αντίστασης και πάλης.
  ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ!


                 Βασίλης Μαυρέλος
    Μέλος Γενικού Συμβουλίου ΑΔΕΔΥ