Αρχική Νέα Τοπικά Συνέδριο «AGRiSLES» για την καινοτομία στη γεωργία

Συνέδριο «AGRiSLES» για την καινοτομία στη γεωργία

6


Συνέδριο του έργου «AGRiSLES» του προγράμματος MED για την Καινοτομία στη γεωργία των νησιών της Μεσογείου, πραγματοποιείται στη Χίο, σήμερα Πέμπτη- 20 Μαΐου και ώρα 9:00 π.μ.,
στην αίθουσα Νομαρχιακού Συμβουλίου Χίου. 

Το πρόγραμμα του συνεδρίου, θα συμμετέχει και η Γ.Γ. της Περιφέρειας Β. Αιγαίου Σοφίας Θεολογίτου, είναι το εξής:


Πέμπτη 20 Μαΐου 2010


09:00 – 09:30: Αίθουσα Νομαρχιακού Συμβουλίου Χίου

                      Άφιξη συμμετεχόντων- Εγγραφές
09:30- 10:30: Χαιρετισμοί
* Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Β. Αιγαίου, Θεολογίτου Σοφία (θέμα: Δράσεις Καινοτομίας & Αγροτικής Ανάπτυξης στη Περιφέρεια Β. Αιγαίου)

Συντονιστής πάνελ : Προϊστάμενος Τμήματος Ευρ. Προγραμμάτων του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Β. Αιγαίου, Βουγιούκας Στράτος

Παρουσίαση του Προγράμματος AGRISLES:
Συντονιστής πάνελ: Βουγιούκας Στράτος
* Γενική παρουσίαση των στόχων και των δράσεων του έργου Agrisles και της λίστας των δράσεων με δείκτες, από τον Ηγέτη εταίρο, (15’),  κος…., Κορσική (Ιταλία)
* Παρουσίαση των στόχων και των δράσεων του έργου Agrisles και test της μεθόδου από τη Περιφέρεια Β. Αιγαίου, κα Ραλλού Τσίγγου , στέλεχος της Δ/νσης Γεργικής Ανάπτυξης της ΠΒΑ
* Παρουσίαση των στόχων και των δράσεων του έργου Agrisles και test της μεθόδου από Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας της Κορσικής Γαλλία)-Ηγέτης Εταίρος
* Παρουσίαση των στόχων και των δράσεων του έργου Agrisles και test της μεθόδου από Υπουργείο  Γεωργίας, Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων της Κύπρου
* Παρουσίαση των στόχων και των δράσεων του έργου Agrisles και test της μεθόδου από Γραφείο Γεωργικής Υποστήριξης της Περιφέρειας της Σαρδηνίας (Ιταλία)
* Παρουσίαση των στόχων και των δράσεων του έργου Agrisles και test της μεθόδου από Υπουργείο για τη νήσο Γκόζο (Μάλτα)
* Παρουσίαση των στόχων και των δράσεων του έργου Agrisles και test της μεθόδου από, Τμήμα Γεωργίας και Δασών της Περιφέρειας της Σικελίας (Ιταλία) 
* Παρουσίαση των στόχων και των δράσεων του έργου Agrisles και test της μεθόδου από Τμήμα Νησιωτικής Γεωργίας και Αλιείας, νήσοι Βαλεαρίδες (Ισπανία)
* Παρουσίαση των στόχων και των δράσεων του έργου Agrisles και test της μεθόδου από Περιφερειακή Διεύθυνση Γεωργίας των νησιών Αζόρες (Πορτογαλία)


10:30– 12.00

12:00-12:30
Διάλειμμα- Καφές

12:30-14:30
Συντονιστής πάνελ : κος Βουγιούκας Στράτος
«Διερεύνηση και ανάδειξη καλών πρακτικών καινοτομίας και πειραματισμού στη γεωργία στο Β. Αιγαίο αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα ». 

* «Μαστίχα και καινοτομία», κ. Μανδάλας, Πρόεδρος Δ.Σ Mediterra
* «Πως το όραμα…έγινε πραγματικότητα» κ. Κεφάλας Δημήτριος, Πρόεδρος Δ.Σ Αριούσιος Οίνος
* «Δικτυακή προσέγγισης της καινοτομίας, κ. Αλέξανδρος Κουτσούρης, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
* “Άμεση προστασία των νησιωτικών τοπικών ποικιλιών: Φύλαξη – Πολλαπλασιασμός & Αναδιανομή”, κ. Τσιπίδης Θεόδωρος, Δ/ντης της ΜΚΟ «Αρχιπέλαγος – Τράπεζα Σπόρων Αιγαίου»
* «Από τη Βιολογική στη Βιοδυναμική καλλιέργεια», κ. Δημήτρης Παπαϊωάννου, Γραμματέας του Συλλόγου Βιοδυναμικής Γεωργίας “Demeter”,

* κ. Νίκος Ρικανιάδης, Πρόεδρος Ένωσης Νέων Αγροτών Χίου
* «Προτεινόμενες Πιλοτικές Δράσεις για νησιά του Β. Αιγαίου, στα πλαίσια του AGRISLES)» κ. Δημήτρης Πρωτούλης, Δ/ντης Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Β. Αιγαίου.
14:30-15:00
Ερωτήσεις κοινού-

Συζήτηση – Καταγραφή προτάσεων για ιδέες και πιλοτικές δράσεις