Αρχική Νέα Τοπικά Ανακοίνωση ΑΔΕΔΥ για την απεργία 20/5

Ανακοίνωση ΑΔΕΔΥ για την απεργία 20/5

7

 Το σύνολο των εργαζομένων δέχεται σφοδρή επίθεση, ενάντια στο εισόδημα των οικογενειών τους, στα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα, με το πρόσχημα της κάλυψης των ελλειμμάτων και του δημόσιου χρέους, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και συνεχίζει:
     Στοχοποιώντας το δημόσιο τομέα και τους δημόσιους υπαλλήλους, η Κυβέρνηση, το μεγάλο κεφάλαιο και τα ακριβοπληρωμένα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια των καναλιών, επιχειρούν να ενοχοποιήσουν τους μισθούς και τις συντάξεις, τη μόνιμη δουλειά και τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, στο όνομα της οικονομικής κρίσης.
     Τα αντιλαϊκά μέτρα που ψηφίστηκαν στη Βουλή, με τους ψήφους του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ και της Ντ. Μπακογιάννη, υλοποιούν τις εντολές του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε., προς όφελος των βιομηχάνων, εφοπλιστών και τραπεζιτών, φορτώνοντας το βάρος της κρίσης σε μισθωτούς και συνταξιούχους, οδηγώντας τους σε οικονομική εξαθλίωση.
     Η Ε. Γ. του Ν.Τ. Χίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που αν και ψήφισαν τα αντιλαϊκά μέτρα της Κυβέρνησης, του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε., εμφανίζονται στον τοπικό τύπο «κατά των άδικων μέτρων» και ζητούν «μέτρα προστασίας των αδυνάτων», καθώς και τους βουλευτές της Ν.Δ., οι οποίοι αν και δεν ψήφισαν τα μέτρα, στηρίζουν εμπράκτως και με άρθρα τους στα τοπικά Μ.Μ.Ε. και ζητούν επιπλέον μέτρα (π.χ. άρση μονιμότητας στο Δημόσιο, κ.ά.)
     Κοινωνικός αυτοματισμός είναι να ψηφίζεις με το ΛΑΟΣ και τη Ντ. Μπακογιάννη
* να καταργηθεί ο 13ος και 14ος μισθός στους δημόσιους υπαλλήλους
* να παγώνει – να μειώνει  τις συντάξεις και να καταργεί τη 13η και 14η  σύνταξη στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
* να μειώνει 20% συνολικά τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων
* να αυξάνει το ΦΠΑ 2 μονάδες στα είδη πλατιάς και λαϊκής κατανάλωσης
* να αυξάνει για δεύτερη φορά τον ειδικό φόρο κατανάλωσης σε καύσιμα, ποτά, τσιγάρα, κ.ά.
* να ετοιμάζεται να ψηφίσει να μην παίρνει σύνταξη ο εργαζόμενος, αφού θα χρειαστεί 40 χρόνια δουλειάς και την αύξηση των ορίων  ηλικίας πέραν των 67 χρόνων  και να μειώνει και άλλο τις συντάξεις.
     Με το νομοσχέδιο Καλλικράτης για τη νέα διοικητική διαίρεση της χώρας, ετοιμάζονται οι πρώτες απολύσεις στο δημόσιο.
     Τα ψευδοδιλλήματα, οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία ή πληρώνετε ή χανόμαστε στρέφονται προς το λαό και όχι προς την πλουτοκρατία, τους έχοντες και κατέχοντες.
     Τα ελλείμματα τα δημιούργησαν οι φοροαπαλλαγές, οι επιδοτήσεις στ μεγάλο κεφάλαιο, ή κερδοφορία τους, οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί στο ΝΑΤΟ και η καταλήστευση των ασφαλιστικών μας ταμείων.
     Οι εργαζόμενοι με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία στις 5 Μάη απέρριψαν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα της Κυβέρνησης και τη μοιρολατρία να πληρώσουν εκείνοι τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. 
     Το πραγματικό δίλλημα είναι ή θα πτωχεύσει ο λαός, ή το μεγάλο κεφάλαιο.
     Το Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ καλεί τους δημόσιους υπαλλήλους να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 20 Μάη. 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΗ 2010,
ώρα 10.00  στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ


Για την Ε.Γ.


O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΙΤΣΟΣ  ΜΑΝΟΛΗΣ                                           ΣΤΑΘΗΣ   ΜΑΝΟΛΗΣ