Αρχική Νέα Τοπικά Ολοκληρώθηκε το 8ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο στον Εσωτερικό Έλεγχο και την Εταιρική Διακυβέρνηση

Ολοκληρώθηκε το 8ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο στον Εσωτερικό Έλεγχο και την Εταιρική Διακυβέρνηση

6

 Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 8ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο στον Εσωτερικό Έλεγχο και την Εταιρική Διακυβέρνηση, που διοργανώθηκε στη Χίο, από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τα πανεπιστήμια Cass (Ηνωμένο Βασίλειο), Pisa (Ιταλία), Erasmus (Ολλανδία), Nyenrode (Ολλανδία) και Louvain (Βέλγιο), σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών (IIA).


Στο συνέδριο, που διήρκεσε τρεις μέρες, συζητήθηκαν θεωρητικές, μεθοδολογικές, πρακτικές και επιμορφωτικές συνιστώσες, καθώς και ζητήματα έρευνας και πολιτικής αναφορικά με τις εξελίξεις και την εκπαίδευση των εσωτερικών ελεγκτών. Ιδιαίτερα σημαντικές ήταν οι παρουσιάσεις των προσκεκλημένων ομιλητών James Paterson (AstreaZeneca) με θέμα «Internal Audit: Theory & Practice» και Παύλου Παυλίδη Black (Sea Trade & Development Bank) και Αναστασίας Τζουανάκη (Ernst & Young) «The effects of a voluntary exercise on internal controls over financial reporting». Ενδιαφέρουσα ήταν επίσης η παρουσίαση που έγινε από τη Margaret Christ (University of Georgia) για τις τελευταίες εξελίξεις της ερευνητικής προσπάθειες και χορηγίας του IIΑ Research Foundation.


Το συνέδριο υποστήριξε το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (MBA) του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Εκτός των διοργανωτών, συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και τα Curtin University (Αυστραλία), University of Pretoria (Νότια Αφρική), University of Verona (Ιταλία, Polytecniko di Milano (Ιταλία), International Islamic University (Μαλαισία) κ.ά.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: EXECUTIVE
Δευτέρα, 17 Μαϊου 2010