Αρχική Απόψεις Aρθρα Γιάννης Μακριδάκης: τι να πουν οι αιρετοί μας στο Συνέδριο για την...

Γιάννης Μακριδάκης: τι να πουν οι αιρετοί μας στο Συνέδριο για την “Πολιτιστική Πολιτική και Τοπική Αυτοδιοίκηση”!!

13

 Αγαπητό Chiosnews,
μεταθέστε σας παρακαλώ μέσα από το site ένα ερώτημα που μου δημιουργήθηκε μόλις επέστρεψα στο νησί μετά από αρκετών εβδομάδων απουσία, διότι ούτε εσείς απ’ ότι είμαι σε θέση να ξέρω, δεν μπορείτε να μου το απαντήσετε.
 
Πριν από δεκατέσσερα χρόνια, όταν ξεκινήσαμε μια ομάδα ανθρώπων να μελετούμε το νησί, να φωτογραφίζουμε, να αρχειοθετούμε και να εκδίδουμε ένα περιοδικό όπως το Πελινναίο, η επίσημη τοπική εξουσία μάς ενέταξε αμέσως στους τρελούς, τους γραφικούς, τους παράξενους, τους αντιρρησίες ανάπτυξης και άλλα τέτοια με αποκορύφωμα την προσωπική μου ένταξη στην κατηγορία των κατασκόπων με όσα γνωστά επώδυνα επακόλουθα είχε αυτό εκείνη την εποχή.
Από τότε μέχρι σήμερα, κανένας φορέας του νησιού από τη Νομαρχία μέχρι τον μικρότερο Δήμο ή Υπηρεσία δεν έχει ενδιαφερθεί ποτέ για τη δουλειά που κάνουμε και δεν έχει εγγραφεί ποτέ συνδρομητής του Πελινναίου.
Επίσης, όταν κάποτε ξεκινήσαμε να διοργανώνουμε εκπαιδευτικά προγράμματα στα σχολεία για να ενημερώνουμε τους μαθητές σχετικά με θέματα ιστορίας και φύσης της Χίου, θυμάσαι πολύ καλά ότι δεχτήκαμε βρόμικη και τελείως άδικη και κακόβουλη επίθεση από συγκεκριμένα άτομα μέσα από τον τύπο.
Μετά από όλα αυτά και κατόπιν της πρόσφατης πρότασής μου για δημιουργία Δημοτικού Κέντρου Ιστορίας και Τεκμηρίωσης στην οποία ουδείς μα ουδείς τοπικός άρχοντας μπήκε στον κόπο να σχολιάσει έστω, επιστρέφω ξαφνικά στο νησί και πέφτω πάνω σε Συνέδριο με θέμα “Πολιτιστική Πολιτική και Τοπική Αυτοδιοίκηση”!! στην έναρξη του οποίου απευθύνουν χαιρετισμούς προς τους συνέδρους όλοι αυτοί που τόσα χρόνια προσωποποιούν με το χειρότερο τρόπο όσα παραπάνω περιγράφω.
Και το ερώτημά μου είναι:
Να πουν τι;
Να επιδείξουν τι;
Αισθάνομαι ντροπή γιατί ένα νησί με τέτοιο πλούτο και παράδοση στην πνευματικότητα έχει περιπέσει σε τέτοια παρακμή, χρόνια το λέω αυτό δεν είναι καινούριο, αλλά τώρα βλέπω ότι δεν τηρούνται πλέον ούτε τα προσχήματα. Καλωσορίζω τους συνέδρους και την κυρία Μενδώνη και μετά λύπης τους πληροφορώ ότι τίποτα από αυτά που θα πουν και θα αναλύσουν στις συνεδρίες τους, δεν ενδιαφέρει δυστυχώς την παρηκμασμένη έως πυθμένα τοπική μας αυτοδιοίκηση.
Με τιμή και δίχως καμία ελπίδα πλέον.


Γιάννης Μακριδάκης
Διευθυντής Κέντρου Χιακών Μελετών Πελινναίο