Αρχική Νέα Τοπικά Σιδερής Αμέντας: σχολικά έργα του Δήμου Χίου για το ΕΣΠΑ

Σιδερής Αμέντας: σχολικά έργα του Δήμου Χίου για το ΕΣΠΑ

5

     Υποβολή προς ένταξη 3 σχολικών έργων στο ΕΣΠΑ από το Δήμο Χίου
   Κατατέθηκαν επιτέλους οι μελέτες για τη κτιριακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου, του 7ου και 2ου Δημοτικού, μετά από πολλή και εντατική δουλειά.
   Μελέτες αποκλειστικά του Δήμου Χίου.
   Θέλω να συγχαρώ όλους τους υπαλλήλους των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας, διότι όλοι συνέβαλαν τα μέγιστα σ΄ αυτή τη προσπάθεια.
   Θα ήθελα να μου επιτραπεί να αναφερθώ ειδικότερα στο Λάκη Τσακό, το Σταμάτη Ποδαρά, το Μιχάλη Πικούνη, οι οποίοι έφεραν και το κυρίως βάρος της όλης προσπάθειας ιδίως στο τέλος.
   Σε κάθε φάση των αλλαγών έδωσαν μεγάλο αγώνα για να είναι πλήρως έτοιμες.
   Δύο αλλαγές έγιναν μέσα σε 2 χρόνια με την αγωνία να μεγαλώνει- διότι στους περισσότερους είναι γνωστές οι γραφειοκρατικές διαδικασίες- όταν τον Οκτώβριο ζητήθηκε κτιριολογικό πρόγραμμα από το Υπουργείο. Σε χρόνο ρεκόρ πάρθηκε το κτιριολογικό από το Υπουργείο Παιδείας, οι μελέτες κατατέθηκαν και είναι ίσως οι μοναδικές πλήρεις. Ελπίζω και στην αξιολόγηση να ακολουθηθεί ο κανονικός δρόμος και να μην υπεισέρθουν οι γνωστοί παράγοντες που έχουν ρίξει το κράτος μας στη κατάντια αυτή.
   Οι λόγοι που με οδηγούν να γράψω αυτό το κείμενο είναι πολλοί.
   Βλέπαμε και ακούγαμε δηλώσεις, από ανθρώπους που δε κούνησαν το δαχτυλάκι τους, να μιλούν, δέχτηκα κριτικές του τι κάνω και το σπουδαιότερο για να δείξω την ευσυνειδησία των υπαλλήλων, οι οποίοι δέχονται τις περικοπές των μισθών τους ως επιβράβευση; της  δουλειάς τους. Από την εμπειρία μου στην Αυτοδιοίκηση έχω καταλάβει ότι η χώρα μας λειτουργεί με βάση την ευσυνειδησία κάποιων υπαλλήλων και αυτοί οι υπάλληλοι νομίζω ότι πρέπει να επιβραβεύονται.
  Θα μου πείτε υποχρέωσή τους. Ναι, αλλά αν ήθελαν, θα μπορούσαν να δουλεύουν χαλαρά και να πουν, άσε τους πολιτικούς να καίγονται και ίσως να επιτύγχαναν έτσι έναν μεγαλύτερο σεβασμό.
   Άλλη μια φορά θα πω ότι ίσως θα μπορούσαν να έχουν γίνει ακόμα περισσότερα πράγματα αν το κράτος μας ήταν γραφειοκρατικά πιο ευέλικτο και σταθερό σε νόμους, αν υπήρχε σύμπνοια και αν ανοίξουμε τα μάτια μας και σφιχτούμε εργασιακά πρώτοι εμείς οι αιρετοί, δούμε και σχεδιάσουμε το μέλλον του νησιού μας για ανάπτυξη, από κοινού.
   Σ΄ αυτό όμως σημαντικό ρόλο παίζουν τα ΜΜΕ που πρέπει να προκαλέσουν τους αιρετούς για σχεδιασμό και ανάπτυξη και  να σταματήσουν να περιστρέφονται γύρω από τα ίδια πράγματα και πρόσωπα, σε βαθμό που καταντούν ανούσια και απεχθή για το περισσότερο κόσμο.Αμέντας Ισίδωρος
Αντ/μαρχος Παιδείας
Δήμου Χίου