Αρχική Νέα Τοπικά Κοινή ανακοίνωση Σωματείων Ιδ. Υπαλλήλων & Εργαζομένων στα ΜΜΕ για τα προβλήματα...

Κοινή ανακοίνωση Σωματείων Ιδ. Υπαλλήλων & Εργαζομένων στα ΜΜΕ για τα προβλήματα στο χώρο τοπικών ΜΜΕ

8

 ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΜΕ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ


Εμείς οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ “Αλήθεια” , “Πολίτης”  και “Δημοκρατική”
ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε στο Εργατικό Κέντρο Χίου την Τρίτη 25/5/2010  αφού συζητήσαμε το σύνολο των εργασιακών μας προβλημάτων καταλήξαμε στα εξής:
Οι εργαζόμενοι δέχονται σήμερα τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης με συνεχείς ανατροπές στα εργασιακά , οικονομικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.


Συγκεκριμένα το συγκρότημα τύπου “Αλήθεια” χρωστάει δεδουλευμένα αρκετών μηνών στο σύνολο σχεδόν των εργαζομένων.
Επιπλέον σήμερα η εργοδοσία επιχειρεί με  τη λογική του “διαίρει και βασίλευε” και υπό τον εκβιασμό της απόλυσης, την βλαπτική μεταβολή των εργασιακών σχέσεων και την μείωση μισθών.
Στην τηλεόραση  “Πατρίδα” επανειλημμένα δεν τηρούνται οι ειδικότητες με αποτέλεσμα αρκετοί να  υποχρεώνονται στην άσκηση καθηκόντων που δεν προβλέπονται από τη σύμβαση τους ενώ συνάδελφοι εργαζόμενοι στο ίδιο μέσο , εργάζονται υπό το καθεστώς της μερικής απασχόλησης και συνάμα ασφάλισης.
Στη “Δημοκρατική” μετά την αναστολή έκδοσης της εφημερίδας δεν έχουν καταβληθεί ακόμα τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις με αποτέλεσμα οι απολυμένοι εργαζόμενοι εκτός από την ανεργία να βρίσκονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα της επιβίωσης.
Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι δεν είναι υπεύθυνοι για την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουν οι ανωτέρω επιχειρήσεις.
Ούτε συμμετείχαν στα επενδυτικά και επιχειρηματικά σχέδια, στα οικονομικά ανοίγματα , στις πολιτικές προτιμήσεις των εκδοτών τους και βεβαίως στο μοίρασμα των κερδών τους ώστε να καλούνται τώρα να πληρώσουν.
Αντίθετα ότι δημιουργήθηκε έγινε με τη δουλειά , τον ιδρώτα, την υπεραξία των εργαζομένων σε αυτά, πολλές φορές με απλήρωτες υπερωρίες ακόμα και εις βάρος της υγείας μας ή και των  οικογενειών  μας  Σήμερα όμως οι εργαζόμενοι καλούνται να υποστούν και να μοιραστούν τις συνέπειες των οικονομικών προβλημάτων των επιχειρήσεων αυτών των οποίων την οικονομική διαχείριση ποτέ δεν είχαν,  ούτε ρωτήθηκαν για κρίσιμες επιλογές .


Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν.


-Καμία απόλυση. Να μην χαθεί καμία θέση εργασίας -Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις στους απολυμένους της “Δημοκρατικής” και οι καθυστερούμενοι μισθοί στην “Αλήθεια”
-Καμία μείωση μισθών ή αλλαγή εργασιακών σχέσεων που θα αποτελεί βλαπτική μεταβολή όχι μόνο για εμάς τους εργαζόμενους αλλά ακόμη και για το επίπεδο της ενημέρωσης και συνάμα της Δημοκρατίας.
Συνάδελφοι η υποταγή και η μοιρολατρία δεν αποτελούν λύση. αφού έρχονται χειρότερα αντιλαϊκά μέτρα από την κυβέρνηση, την Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ. τα οποία και αυτά θα αποβούν εις βάρος μας όπως π.χ η μείωση των αποζημιώσεων, η κατάργηση  των Σ.Σ.Ε. και άλλα.
Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους το επόμενο διάστημα αν αυτό απαιτηθεί και δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν κάθε νόμιμο μέσο.


ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ , ΣΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ


 -Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου


 -Σωματείο Εργαζομένων ΜΜΕ Χίου