Αρχική Νέα Τοπικά ΕΛΜΕ: για απεργία και αναβολή εξετάσεων σε Εσπερινό

ΕΛΜΕ: για απεργία και αναβολή εξετάσεων σε Εσπερινό

6

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Σύμφωνα με   Δελτίου Τύπου του ΥΠΔΒΜΘ της 20ης Μαΐου 2010 με τίτλο «Ενημέρωση για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις των  Εσπερινών ΓΕΛ» στο οποίο αναφέρεται ότι «ομάδα εκπαιδευτικών εμπόδισε τους τρεις υποψηφίους, τη Λυκειακή επιτροπή και τους επιτηρητές των εξετάσεων να εισέλθουν στο εξεταστικό κέντρο» του Εσπερινού Λυκείου Χίου το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χίου ΕΝΗΜΕΡΏΝΕΙ:
Α) Είναι αναληθές ότι υπήρξε ομάδα εκπαιδευτικών που εμπόδισε  τους μαθητές ,  τους επιτηρητές ή τη Λυκειακή Επιτροπή να εισέλθουν στο εξεταστικό κέντρο. Απλά  απεργούσαν τα τρία τέταρτα (3/4)  της  ορισμένης κατά το νόμο Λυκειακής Επιτροπής.
Β) Η Διοίκηση παρά την προσπάθειά της, δεν πέτυχε να πραγματοποιήσει τις εξετάσεις γιατί τελικά δεν δέχτηκαν τα αναπληρωματικά μέλη να αναπληρώσουν συναδέλφους απεργούς.
Γ) Επειδή θεωρούμε ότι οι βασικοί θιγόμενοι της αδιαλλαξίας του ΥΠΔΒΜΘ  είναι οι τρεις εξεταζόμενοι μαθητές οι οποίοι είναι και εργαζόμενοι,  το Υπουργείο οφείλει να πραγματοποιήσει την εξέταση αυτή στο σχολείο τους σε εύλογο  χρονικό διάστημα.

  
Για το Δ.Σ
 
            Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γ. Γραμματέας


         Μπριλής Ιάκωβος                                               Καραβασίλης Σταύρος