Αρχική Νέα Τοπικά Αγωνιστική Συνεργασία Καθηγητών για ανακοίνωση ΠΑΣΚ: εκεί που μας χρωστούσαν

Αγωνιστική Συνεργασία Καθηγητών για ανακοίνωση ΠΑΣΚ: εκεί που μας χρωστούσαν

8

  «Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι»


Η ΠΑΣΚ καθηγητών Δ.Ε. Χίου καλεί με μια απαράδεκτη ανακοίνωσή της (24-5-2010) τους/τις συναδέλφους να απομονώσουν τους απεργούς συναδέλφους τους του Εσπερινού Λυκείου Χίου καθώς και όσα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χίου συμμετείχαν στην υλοποίηση της απόφασης του κλάδου μας.


Το «έγκλημα» που καταλογίζει στους/στις παραπάνω συναδέλφους είναι ότι συμμετείχαν, ως όφειλαν, στην απεργία που αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ στις 20/5/2010 και ότι βρέθηκαν έξω από το Εσπερινό Λύκειο Χίου για να ενημερώσουν για τη Γενική Πανελλαδική Απεργία.
Πραγματικά, χρειάζεται περισσό θράσος και  πλήρης έλλειψη ντροπής για να γραφτεί μια τέτοια ανακοίνωση. Οι συνάδελφοι της ΠΑΣΚ Δ.Ε. Χίου στο δισέλιδο κείμενο της ανακοίνωσής τους δεν βρήκαν να πουν ούτε μια λέξη για την αδιαλλαξία του Υπ. Παιδείας, που αρνήθηκε πεισματικά την πρόταση που έγκαιρα (από 13-5-2010) δημοσιοποίησε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, να προχωρήσει στη μόνη εφικτή και ενδεδειγμένη λύση, την αναβολή των προγραμματισμένων για την ημέρα της απεργίας (20-5-2010) πανελλαδικών εξετάσεων των υποψηφίων των εσπερινών λυκείων, για να μην ταλαιπωρηθούν οι μαθητές.
Η ΠΑΣΚ Δ.Ε. Χίου εισάγει μια πρωτοφανή αντίληψη στο συνδικαλισμό, ότι το δικαίωμα της απεργίας είναι αποδεκτό μόνον εφόσον η εφαρμογή του δεν προκαλεί καμιά επίπτωση στο κοινωνικό σύνολο. Αποσιωπά ακόμα και το γεγονός ότι οι τρεις μαθητές του Εσπερινού Λυκείου Χίου, όπως εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι μαθητές και νέοι της χώρας μας, θα καταδικαστούν σε ένα δυσοίωνο μέλλον ισόβιας ανεργίας, ανασφάλειας και αβεβαιότητας χωρίς εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα, εάν δεν αντισταθεί ολόκληρη η κοινωνία στην πολιτική που εφαρμόζουν από κοινού η κυβέρνηση, η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.
Η Αγωνιστική Συνεργασία Καθηγητών Χίου  χαιρετίζει κάθε συνάδελφο που πήρε μέρος ενεργητικά στην πρόσφατη απεργιακή κινητοποίηση, παρά τις ισχυρές πιέσεις που ασκήθηκαν, και καλεί  το Υπ. Παιδείας να προσδιορίσει την εξέταση των τριών μαθητών στο σχολείο τους σε εύλογο χρονικό διάστημα.


ΧΙΟΣ  26-5-2010