Αρχική Νέα Τοπικά Αποτελέσματα επίσκεψης Κυρ. Μητσοτάκη στη Χίο- δελτίο τύπου

Αποτελέσματα επίσκεψης Κυρ. Μητσοτάκη στη Χίο- δελτίο τύπου

7

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΟ Υπεύθυνος του Τομέα Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε, σήμερα, επίσκεψη στη Χίο, μετά από πρόσκληση του Βουλευτή Ν. Χίου της Ν.Δ., Κωστή Μουσουρούλη.


Η επίσκεψη εντάσσεται σε πρόγραμμα επισκέψεων Υπευθύνων Τομέων Πολιτικής της ΝΔ που υλοποιείται από τον Κωστή Μουσουρούλη, ενόψει του 8ου Συνεδρίου του κόμματος, προκειμένου να αναδειχθούν τα θέματα της Χίου, αλλά και να ληφθεί υπόψη στη διαμόρφωση των προτάσεων του κόμματος, η περιφερειακή διάσταση και η νησιωτικότητα.


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι δύο Βουλευτές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να καταγράψουν προβλήματα και προτάσεις, σχετικά με τα θέματα δασοπροστασίας με μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπυροσβεστών του Δήμου Ομηρούπολης. 


Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ομηρούπολης, όπου ο αναπληρωτής Υπεύθυνος τους παρουσίασε τη λειτουργία του Κέντρου και τις πολύπλευρες δραστηριότητες που αναπτύσσει και έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 1.200 μαθητές κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά.


Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Περιβάλλοντος, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κωστής Μουσουρούλης επισκέφθηκαν ακολούθως την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, όπου και ενημερώθηκαν από τον Διοικητή και τον Υποδιοικητή για τα θέματα επιχειρησιακή ικανότητας της Υπηρεσίας, ιδιαίτερα για την καλοκαιρινή περίοδο που μόλις άρχισε.


Κατόπιν έγινε συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων με συλλόγους που αναπτύσσουν δραστηριότητες στον τομέα του περιβάλλοντος, ΕΛΙΞ, Αερολέσχη Χίου, Ποδηλατείν και συζητήθηκαν σκέψεις για την περαιτέρω στοχευμένη δράση τους.


Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Περιβάλλοντος της ΝΔ, Βουλευτής Β’ Αθηνών Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Βουλευτής Ν. Χίου Κωστής Μουσουρούλης μετέβησαν στα γραφεία της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Χίου, όπου συζήτησαν με τους Δημάρχους του νησιού τόσο τα νέα θέματα που θα προκύψουν από την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης», όσο και κυρίως ζητήματα που σχετίζονται με τους υδάτινους πόρους, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την ανακύκλωση, την ανάπτυξη της Γεωθερμίας, τη διαχείριση των αστικών λυμάτων και τα χωροταξικά σχέδια.


Επίσης, έγινε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Χίου, όπου συζητήθηκαν ακροθιγώς θέματα διαχείρισης θαλασσίου περιβάλλοντος.


Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κωστής Μουσουρούλης απάντησαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων των τοπικών μέσων του νησιού κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, τόσο για θέματα περιβαλλοντικής πολιτικής, όσο και για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.